Reakcije na nove dresove reprezentacije BiH: Mnogi su užasnuti, nekima se ipak dopadaju
Foto/Screenshot: NFSBiH

Navijači nisu presretni

Reakcije na nove dresove reprezentacije BiH: Mnogi su užasnuti, nekima se ipak dopadaju

Edmir Škorić

Nogometni savez Bosne i Hercegovine danas je predstavio dresove u kojima će selekcije nastupati u narednom periodu, uključujući jasno i seniorsku reprezentaciju koju očekuju ovog mjeseca dueli s Portugalom i Luksemburgom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Proizvođač sportske opreme Kelme od 2023. godine je tehnički sponzor NFSBiH, pa je za Zmajeve kreirao posebne dresove u našim tradicionalnim bojama - plava, bijela i žuta.

U novim specijalizovanim dresovima izabranici Faruka Hadžibegića će debitovati u junskim mečevima sa Portugalom u gostima te Luksemburgom na domaćem terenu.

Domaći dres je plave boje sa žutim detaljima na rukavima i na kragni, a inače na dresovima se nalaze i motivi zmaja. Drugi dres je bijele boje s plavim detaljima.

"Predstavljanje ovih dresova označava početak nove faze za reprezentaciju i predstavlja simbol svježine i promjene. Ovi moderni dresovi, dizajnirani od strane poznate sportske marke Kelme kreirani su na način da ističu karakter i identitet bh. fudbala/nogometa", stoji u objavi NFSBiH.

Oglasi

Adnan Džemidžić izrazio je zadovoljstvo novim dresovima i istakao važnost saradnje sa Kelmeom u daljnjem radu NS/FS BiH:

„Ovi dresovi predstavljaju novo poglavlje za našu reprezentaciju. Kelme je renomirana sportska marka sa bogatim iskustvom i sretni smo što smo uspostavili ovu saradnju. Vjerujem da će nam ova nova oprema donijeti sreću i dati snažnu inspiraciju u borbi za plasman na EURO 2024.“

Ranije su Zamjevi osam godina nastupali u opremi Adidasa, tačnije od Svjetskog prvenstva 2014. godine, a prije toga svoje mečeve su igrali u opremi italijanskog brenda Legea.

Novi dresovi podijelili su sportsku javnost, barem sudeći po komentarima na objavu Nogometnog saveza BiH.

Jedan od navijača Bosne i Hercegovine napisao je da trebas "oduzeti diplomu dizajneru ovih dresova, ako je uopšte ima. Kratko i jasno".

Oglasi

"Ružno i tužno", bila je jedna u nizu negativnih poruka. "Kakva nova era pa bolje dresove imaju klubovi u drugoj kantonalnoj...", moglo se također pročitati.

"Amaterski urađeno", napisao je jedan od korisnika Facebooka i, očigledno, navijač Zmajeva, nezadovoljan novim dresovima.

Ipak, iako su uglavnom prevladali negativni komentari, bilo je i onih pozitivnih, doduše ne puno.

"Predobri dresovi! Adidas se nije udostojio za 8 godina da napravi jedinstveni dres i dizajn", napisao je jedan od navijača, a drugi dodaje: "Jedan Real Madrid osvajao trofeje u Kelme opremi a nama Kelme ko biva nevalja, mi kao eto Brazil pa ćemo ko nešto da izmišljamo, haj ne jedite go.na pojedini".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ukusi su naravno različiti, nekome su se svidjeli, nikome nisu, ali barem se nadamo da će biti sretni Zmajevima već u subotu u Lisabonu i da ćemo upravo u ovoj opremi slaviti historijski plasman na Evropsko prvenstvo, koje se 2024. godine igra u Njemačkoj.

Reprezentacija BiH ima tri boda nakon dva odigrana kola, pobijedivši Island prije poraza od Slovačke, a sada slijede dva jako teška meča za izabranike selektora Faruka Hadžibegića.

Top Komentari

Arnel925
Pa samo neznalice komentarišu. Sad svaka baba ima svoje mišljenje i nesto bi da napise.
3 2
StarMoVe
Hebes dresove važno je da pobjeđujemo pa makar rutavi igrali.. Treba još o dresovima kenjat!!
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije