Hrvatska izgleda opasno i sigurno: Pao je Portugal, bolja najava za EURO nije mogla
FOTO: EPA

Prijateljska utakmica u Lisabonu

Hrvatska izgleda opasno i sigurno: Pao je Portugal, bolja najava za EURO nije mogla

Haris Zilić

Prijateljski duel u Lisabonu odigrale su selekcije Portugala i Hrvatske. To je ujedno bila i generalna roba za oba tima pred Evropsko prvenstvo u Njemačkoj koje počinje u petak 14. juna. Na kraju meča ne semaforu je pisalo 1:2 u korist Hrvatske.

Već u osmoj minuti Hrvatska dolazi do vodstva od 0:1, oboren Kramarić, zatim i Kovačić u šenaestercu i to je bio penal za Vatrene. Loptu je uzeo Luka Modrić i sigurno pogodio za 0:1.

Nakon gola Hrvatske dva pokušaja Portugala, ali oba puta je odbrana Hrvatske to blokirala. Prvo je Pogrančić blokirao udarac Vitinhe, a zatim i Gvardiol udarac Bernarda Silve.

Hrvatska je također prijetila, a Gvardiol se dva puta ubacio u fazu napada, imao dva sjajna poteza, lijepo šuitrao, ali oba puta lopta odlazi pored gola.

Do kraja prvog poluvremena Hrvatska propušta veliku priliku u 42. minuti, Budimir je bio sam, šutirao je glavom sa nekih pet metara, ali lopta odlazi pored gola golmana Coste i ostalo je do kraja prvog poluvremena 0:1 za Hrvatsku.

Drugo poluvrijeme počinje sjajno, vidjeli smo dva gola odmah na startu drugog poluvremena.

Oglasi

U 48. minuti Diogo Jota pogađa za 1.1, a u 56. minuti Budimir natrčava na jednu odbijenu loptu nakon udarca Pašalića i pogađa za novo vodstvo Hrvatske od 1:2.

U 63. minuti dvije dobre prilike za Portugalce preko Leaa i Silve, ali odbrana Hrvatske na visini zadatka.

Do kraja utakmice bilježimo veliku priliku za Sučića u 82. minuti, ali Costa zaustavlja njegov udarac i spašava Portugalce. To je bilo posljednje uzbuđenje na utakmici, ostalo je konalnih 1:2 za Vatrene.

Prijateljska utakmica:

Portugal - Hrvatska 1:2 (Jota 48'/Modrić 8', Budimir 56')

PORTUGAL: Costa, Mendes, Inacio, Dias, Dalot, Bruno Fernandes, Palinha, Vitinha, Joao Felix, Ramos, Bernardo Silva.

HRVATSKA: Livaković, Šutalo, Pongračić, Stanišić, Gvardiol, Brozović, Modrić, Kovačić, Majer, Kramarić, Budimir.

Top Komentari

user1583752673
Sta je Portugal sansi promasio,ne pretjeruj novinaru
1 5
pero98
Bravo Vatreni.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi