"Minuta 88., gubimo 0:1, a Ronaldo mi kaže da ćemo pobijediti - zabio je dva do kraja!"

Pereira ispričao anegdotu

"Minuta 88., gubimo 0:1, a Ronaldo mi kaže da ćemo pobijediti - zabio je dva do kraja!"

E. Ganibegović

Portugal u utorak očekuje velika utakmica.

Ova reprezentacija će u Portu na Dragao stadionu dočekati Sjevernu Makedoniju u finalu baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo, a nakon što su s 3:1 izbacili Tursku u polufinalu.

U kvalifikacionoj grupi završili su drugoplasirani iza Srbije, a ispred Irske, Luksemburga i Azerbejdžana.

Upravo je s Irskom Portugal imao mnogo problema. Pobijedio je 2:1 u Portugalu teškom mukom, a na Otoku je bilo 0:0.

Reprezentativac ove zemlje Danilo Pereira otkrio je jednu anegdotu vezanu za meč u kojem su slavili s 2:1, a koji je odigran prvog septembra 2021. godine.

Podsjetimo da je Irska vodila sve do 89. minute pogotkom Egana iz 45. i to nakon što je Ronaldo promašio penal, a onda je CR7 u 89. i šestoj minuti sudijske nadoknade zabijao za preokret i tri boda bivšeg evropskog prvaka.

"U posljednjim minutama utakmice s Irskom, Ronaldo je potpuno miran pio vodu i rekao mi da ne brinem i da ćemo pobijediti. Pogledao sam u ekran na stadionu i bila je 88. minuta", rekao je Pereira i nastavio:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Pomislio sam - šta!? Nisam mu ništa odgovorio, ali smo na kraju pobijedili tu utakmicu. Ronaldo je postigao oba gola - jedan u 89. i jedan u 96. minuti utakmice."

Podsjetimo, Ronalda i Portugal direktnog plasmana u Katar koštala je Srbija koja je u posljednjem kolu kvalifikacija slavila s 1:2 u Lisabonu, a vidjet ćemo da li njihov uspjeh u utorak od 20:45 može ponoviti i Sjeverna Makedonija.

Top Komentari

MirzACM
Jel moguće da svaki clanak o Portugalu mora sadržavati pregled utakmice sa Srbijom
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi