Portugalac posljednja nada za Bešića u Evertonu?
Foto: EPA

Everton bira novog menadžera

Portugalac posljednja nada za Bešića u Evertonu?

Midhat Šljivak

Vezni fudbaler Evertona i reprezentacije BiH Muhamed Bešić ove sezone ne dobija često šansu za igru.

Bešić (25) je kod bivšeg menadžera Ronalda Koemana uglavnom vrijeme provodio na klupi i na tribinama, a priliku za igru je dobijao u nevažnim utakmicama.

Nije se ništa promijenilo ni nakon otkaza holandskom stručnjaku. Kod privremenog menadžera Davida Unswortha Bešića uopšte nema u kadru i postoji velika mogućnost da će bh. veznjak napustiti Goodison Park u januarskom prelaznom roku.

Bh. fudbaler ne želi još uvijek donositi konačnu odluku. On čeka imenovanje novog menadžera, a kako stvari stoje, na klupu Karamela će sjesti Portuglac Nuno Espirito Santo.

Ovaj 43-godišnji trener trenutno vodi Wolverhampton i nakon 15 odigranih kola u Championshipu njegov tim je vodeći i prema kladonicama, Wolvesi su glavni kandidat za povratak u društvo najboljih engleskih timova nakon šest godina.

Međutim, Espirito Santo je dobio primamljivu ponudu od Evertona. Rukovodstvo tima iz Liverpoola bi ga rado vidjelo u svojim redovima i postoji mogućnost da Portuglac postane novi menadžer Karamela.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pored njega, Everton se povezuje i sa menadžerom Burnleya Seanom Dycheom, te Samom Allardyceom.

Tako će sudbina Muhameda Bešića u timu sa Goodisona isključivo zavisiti od izbora novog menadžera, ali za sada u eri Davida Unswortha bh. fudbaler će utakmice posmatrati sa tribina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi