Posljednja ovosezonska utakmica na Dall'Ari je bila prava ljepotica

Bologna bolja od Napolija

Posljednja ovosezonska utakmica na Dall'Ari je bila prava ljepotica

A. Čaušević

Bologna i Napoli su svojim navijačima priredili prvu ljepoticu za kraj sezone. Utakmica na stadionu Dall'Ara završena je pobjedom domaćih 3:2.

Prvo poluvrijeme je u potpunosti pripalo domaćim. Bolju igru krunisali su sa dva gola u finišu prvog poluvremena.

Federico Santander je u 43. minuti sjajno pogodio glavom, da bi u 45. minuti preciznim udarcem Blerim Džemaili.

Gosti sa juga Italije su odlično započeli drugo poluvrijeme. Poslije niza dobrih prilika Faouzi Ghoulam je smanjio na 2:1.

Nastavili su Napolitanci napadati, a u igru su se vratili u 78. minuti. Lijepu akciju golom je završio Dries Mertens.

Kada se činilo da bi gosti mogli do potpunog preokreta Bologna je stigla do novog gola. U 88. minuti Santander je postigao svoj drugi gol na meču nakon što je majstorski glavom jedan oštar centaršut pospremio u mrežu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S ovom pobjedom Bologna bi sezonu mogla završiti u gornjem dijelu tabele što je najbolja potvrda koliko odličan posao je obavio Siniša Mihajlović nakon dolaska na klupu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi