Posljednja ponuda Bešiktaša Ajdinu Hasiću i menadžerima

Pregovora više nema

Posljednja ponuda Bešiktaša Ajdinu Hasiću i menadžerima

M. Šljivak

Već nekoliko mjeseci vlada velika saga oko potpisa ugovora između mladog bh. fudbalera Ajdina Hasića i istanbulskog velikana Bešiktaša.

Talentovani 18-godišnji fudbaler već više od godinu dana trenira sa ovim klubom, ali do potpisa ugovora još uvijek nije došlo.

Razlog što Hasić nije još uvijek igrač Bešiktaša je činjenica da menadžeri ovog fudbalera traže dva miliona eura samo za potpis, ali za to rukovodstvo tima ne želi čuti.

"U našem budžetu nema prostora za Ajdina Hasića. Nema mi smisla da damo dva miliona eura za igrača koji možda košta 100.000 eura", rekao je nedavno predsjednik kluba Ahmet Nuri Cebi.

Milione za potpis je obećao bivši predsjednik Fikret Orman, ali Cebi nema namjeru da taj novac isplati, pa je odlučio da pošalje posljednju ponudu Hasiću i menadžerima.

Ona iznosi 700.000 eura. Cebi je ovaj prijedlog postavio pred menadžere, promjena neće biti i dobili su rok do 31. januara da se odluče o ovoj ponudi.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Također, u slučaju da prihvate ovaj novac, isplata ne bi išla odmah, već bi menadžeri morali da čekaju narednu godinu.

Hasić je na trenizima prvog tima impresionirao trenera Abdullaha Avcija, ali zbog kompletne situacije morao je 18-godišnjeg veznjaka prekrižiti sa spiska putnika na pripreme.

Top Komentari

Rajvosa2019
Bolje vrabac u ruci nego golub na grani - ako je ovo sve tacno jarane potpisi i pocni vise igrat futbal - mani se shuplji prica i odmakni se od pohlepnih menadzera
10 0
pero98
Lijepo su menadžeri mulca navukli. Pripremi se mali na nastavak školovanja.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi