Posljednje veliko pojačanje je Arsenal doveo zahvaljujući Luisu Suarezu

Napadač Barce je odigrao ključnu ulogu

Posljednje veliko pojačanje je Arsenal doveo zahvaljujući Luisu Suarezu

Arsenal je nakon odlaska Arsenea Wengera započeo novu eru. Na klupu je stigao Unai Emery, te je već odavno počeo sklapati ekipu za svoju premijernu sezonu na klupi Topnika.

Jedno od velikih pojačanja na ljetnom prelaznom roku je svakako bio i sjajni Lucas Torreira. Ovaj 22-godišnji defanzivni veznjak iza sebe ima odlično odigran Mundijal u Rusiji u dresu svog Urugvaja, a ovog ljeta je za oko 26 miliona funti stigao na Emirates iz Sampdorije.

A navodno se sjajni Torreira odlučio za Arsenal nakon savjeta svog sunarodnjaka, danas napadača Barce Luisa Suareza.

Menadžer Lucasa Torreire Pablo Bentacur je otkrio da je upravo nekadašnji napadač Liverpoola Luis Suarez odabranim riječima govorio o Arsenalu u razgovoru sa njegovim klijentom, te da su upravo Suarezove riječi bile presudne da on realizuje transfer u "crveni dio" sjevernog Londona.

Suarez je svojevremeno "terorisao" odbranu Arsenala kada je nosio dres Liverpoola, a Topnici su ga čak pokušali dovesti u svoje redove 2013. godine. Činio se tada Suarezov transfer na Emirates vrlo izvjesnim, ali se vlasnik Liverpoola John W. Henry samo nasmijao na ponudu Arsenala od oko 40 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Luis Suarez je odavno ljubiteljelj lika i djela mladog Torreira, a nakon utakmice Joan Gamper Trophyja 2016. godine kada je njegova Barca igrala upravo protiv Sampdorije, sjajni napadač je izjavio:

"Iznenadio me mladi momak u veznom redu. Nakon te večeri sam saznao da je Urugvajac i počeo sam ga pratiti u Seriji A. Iznenadio me, puno je napredovao i igra na visokom nivou".

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi