Postignut dogovor: Interu Nainggolan, Romi 29 miliona eura i mlada zvijezda
Nainggolan ide u naručje Spallettiju, biće od velike koristi Interu u napadu na Scudetto i u konačnom igranju Lige prvaka, a dobar posao i za Romu

Objavilo nekoliko medija u Italiji

Postignut dogovor: Interu Nainggolan, Romi 29 miliona eura i mlada zvijezda

Edmir Škorić

Kako je objavilo nekoliko medija u Italiji, Radja Nainggolan je definitivno novi igrač Intera.

Nogometaš kojeg je otpisao belgijski selektor Roberto Martinez za Svjetsko prvenstvo preći će u Inter. Prema Tuttosportu i Telelombardiji, pregovori između Intera i Rome su finalizirani i ugovor će biti zaključen od 1. jula.

Roma će na ime obeštećenja dobiti 29 miliona eura i prava na talentovanog igrača Nicolu Zaniola. Radiu se o 19-godišnjaku koji je s Interom osvojio Scudetto u Primaveri. Ove sezuone je u 34 meča za mladi tim Intera postigao 14 golova uz 10 asistencija.

Nainggolan jedva čeka da pređe u tim koji je konačno izborio Ligu prvaka i kod bivšeg trenera Luciana Spallettija, a u Interu će zarađivati kao Pjanić u Juventusu - 4,5 miliona eura po sezoni.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Radi se o vrhunskom nogometašu koji je nepravedno izostao sa SP-a, ali evo stiže neki vid nagrade za dugogodišnji trud. Nema sumnje da će itekako nedostajati Romi, ali Rimljani će sasvim sigurno potražiti njegovu zamjenu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi