Borac pao na  Mokrom docu: Posušje ostvarilo jednu od najvažnijih pobjeda u sezoni
Foto: HŠK Posušje

Velika tri boda za domaće

Borac pao na Mokrom docu: Posušje ostvarilo jednu od najvažnijih pobjeda u sezoni

E. Škorić

U 31. kolu Premijer lige BiH Posušje je savladalo Borac sa 1:0 i napravilo važan korak u borbi za opstanak.

Borac još nije osigurao nastup u Evropi, ali Banjalučani su na pragu da to učine. U Posušju su imali namjeru da ovjere nastup u Evropi, ali motivisani domaćin im je "uzeo mjeru" i došao do zlata vrijednih bodova u jako teškoj i zahtjevnoj utakmici.

Sa današnja tri, Posušje dolazi do 34 boda i zauzima deveto mjesto na tabeli. Sada ima tri boda više od pretposljednjeg Leotara, te mnogo mirnije dočekuje preostala dva meča u prvenstvu.

Na otvaranju meča nije bilo prilika, a prva ozbiljnija viđena je u 10. minuti. Lukić je sa 12 metara pucao, ali je Kukić odbranio. Uzvraća Posušje tri minute kasnije, kada je Horić ostavio povratnu loptu za Rozića, čiji udarac sa 16 metara odlazi pored stative.

Rozić u 15. minuti dobro šutira sa oko 15 metara, no Ćetković je siguran na golu Banjalučana. Zatim je Begić pokušao, ali je izblokiran, a na drugoj strani Predragovićev dalekometni pokušaj odlazi pored gola Posušaka.

Kulašin u 21. minuti šutira kraj gola domaćih. U 35. minuti Posušaci su tražili penal zbog igranja rukom nakon udarca Lučića, ali sudija se nije oglasio. Ćetković je do kraja prvog dijela odbranio udarace Begića i Milanovića.

U nastavku su domaći morali da krenu ofanzivnije jer su znali da je ovo utakmica koju moraju dobiti ako žele ostati u ligi. Redali su se u nastavku dobri napadi, šanse, korneri za Posušje, ali su Banjalučani pronalazili način da se odbrane.

U 72. minuti domaći dolaze do vrijedne pobjede. Milanović je centrirao, Kulašin loše reaguje, lopta se odbija do Brkovića koji je prima na grudi i neobranjivo šutira sa 16 metara.

Onda u 79. minuti Maglica šutira, Ćetković je odbranio. Imao je golman Borca još nekoliko intervencija do kraja meča, koji je završen rezultatom 1:0. Tražili su gosti penal nakon starta Horića nad Mrkaićem no Musić je odmahnuo rukama u samoj završnici meča.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posušje sljedeće sedmice ide na Grbavicu, a zatim dočekuje Velež u 33. kolu, odnosno na kraju sezone. Što se Borca tiče, ugostiće Slobodu, pa gostovati u Doboju kod Sloge.

Posušje - Borac 1:0 (Brković 72)

HŠK Posušje: Kukić, Milanović, Bešlić, Krišto, Rozić, Begić, Roca, Lučić, Horić, Dadić, Boban.

FK Borac: Četković, Pišek, Predragović, Račić, Lukić, Lagundžić, Blagaić, Lazić, Kulašin, Sušić, Tatar.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ajax11
Ovaj Borac baš se čitavoj zemlji smije u lice ! Mogu da rade šta hoče i opet medju prve dvije ekipe na tabeli….hahaha
9 2
Huka sa Tušnja
Sta pao Borac ? Obicna laz PUSTIO BORAC da propadnu blentavi tuzlaci! Providna cetnicko- ustaska namjestaljka. Selo Posusje ostaje u ligi a seher Tuzla ce narednih deset godina gkefati PL na TVu. Aferim Tuzlo
7 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi