Potez Juventusa neće se dopasti Italijanskom savezu

Ne puštaju Bonuccija

Potez Juventusa neće se dopasti Italijanskom savezu

Edmir Škorić

Iz Juventusa nisu dozvolili Leonardu Bonucciju da ode u trening kamp italijanske reprezentacije.

Bonucci je suspendovan i stoga neće igrati finale Kupa Italije protiv Milana. U Italijanskom savezu tražili su da Bonucci dođe u kamp reprezentacije, kako bi počeo pripreme za Euro.

Ipak, u Juventusu su odlučili da Bonucci ostane s njima, čak i ako neće biti u sastavu za meč finala Kupa protiv Italije.

Naime, kako FIFA-ina pravila nalažu, klub nije obvezan da pusti igrača u reprezentaciju ukoliko je ostalo još takmičarskih mečeva, čak i ako je taj igrač suspendovan.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Conte će 23. maja objaviti konačan popis putnika za Francusku, a Italiji slijede prijateljski mečevi sa Švicarskom 29. maja i Finskom 6. juna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi