Potter otvorio dušu: Žele mi da umrem, pitajte moju porodicu kako živimo

Trener Chelseaja pred utakmicu sa Tottenhamom

Potter otvorio dušu: Žele mi da umrem, pitajte moju porodicu kako živimo

E. Oštraković

Nakon što je sa klupe smjenjen Thomas Tuchel, a za novog trenera postavljen Graham Potter, Chelseaju ne cvjeataju ruže. Naime, od 25 odigranih utakmica, Chelsea je ostvario samo devet pobjeda.

Ako mislite da ne može gore, vjerujte da može. Na posljednjih 14 odigranih utakmica ekipa Chelseaja ostvarila je samo dvije pobjede.

Posljednju press konferenciju trener Chelseaja iskoristio je kako bi se požalio da mu je ugroženo mentalno zdravlje, ali ne zbog loših rezultata.

Razlog je u posljedicama tih rezultata, tačnije zbog prijetnji koje on i njegova porodica dobijaju svakodnevno.

"Dobio sam neke jako ružne poruke na e-mail, žele mi da umrem. Takve stvari i poruke nisu ugodje za vidjeti", rekao je Potter, te je dodao:

"Pitajte moju porodicu kakav nam je život u posljednje vrijeme. Nije nimalo ugodno", kaže Potter.

Oglasi

Sutra će Chelsea odigrati još jedan derbi susret, ovaj put protivnik je ekipa Tottenhama.

"Kada ideš na posao i neko te psuje, nije nimalo ugodno. Možeš odgovoriti na dva načina. Mogu reći da me nije briga, ali vi bi znali da lažem. Svima je stalo do toga šta ljudi misle", rekao je Potter.

Jasno je da Potter mora popraviti sezonu Chelseaja koja je do ovog trenutka zaista očajna, ali to mu je posao za koji je jako dobro plaćen.

Chelsea se nalazi na rubu eliminacije iz Lige prvaka, ali imaju šansu da preokrenu stvari u svoju korist na Stamford Bridgeu protiv Borussije Dortmund.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kada je riječ o domaćem prvenstvu Chelsea se nalazi na 10. mjestu sa 31 osvojenim bodom. Četvrti na tabeli je Tottenham, upravo njihov naredni rival.

Razlika između ova dva tima je jedanaest bodova, te je jasno da Chelsea teško može izboriti izlazak u Ligu prvaka preko domaćeg prvenstva.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Daj otkaz klošaru i nećeš dobijati
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi