Zidane na ljeto stiže u London, već uči engleski jezik i sprema se za izazov karijere

Ponuda je već spremna

Zidane na ljeto stiže u London, već uči engleski jezik i sprema se za izazov karijere

Endin Čaušević

Zinedine Zidane već je skoro dvije godine bez kluba nakon što je napustio Real Madrid i odlučio da je vrijeme za odmor. U prethodnom periodu imao je nekoliko primamljivih ponuda koje je odbio, ali najavio je da će se na ljeto vjerovatno vratiti trenerskom poslu i već sada ima na stolu izuzetno bogatu ponudu.

Zidane je nakon fantastičnih rezultat odlučio na ljeto 2021. godine da napusti Real Madrid i već tada je imao nekoliko ponuda da nastavi karijeru, ali ih je odbio jer je htio da uzme odmor kako bi napunio baterije.

Međutim, niko nije očekivao da će odmor trajati skoro dvije godine, ali čini se da je Zidane konačno spreman da se ovog ljeta vrati u "mašinu" i da se dovoljno odmorio za neki novi izazov.

Jasno je da je Zidane vjerovao da će njegov idući posao biti na klupi reprezentacije Francuske i da će on biti novi selektor, ali to je palo u vodu jer je Didier Deschamps nedavno produžio ugovor s Trikolorima.

Na kraju je Zidane postao svjestan da će na taj posao morati još da pričeka, te je spreman da se ponovo vrati u klupski fudbal.

Francuski stručnjak je nekoliko puta imao ponudu PSG-a da preuzme kormilo ove ekipe, ali je to svaki put odbio. Zidane je odlučan da čeka kraj sezone kako bi mogao od nule krenuti s nekim klubom, a ne da ih preuzima u jeku sezone.

Oglasi

Ipak, PSG više nije jedini koji želi Zidanea na svojoj klupi. Francuski mediji pišu da je Zidane na meti Chelseaja koji sprema veoma bogatu ponudu za Francuza i spremni su da ga učine jednim od najplaćenijih trenera na svijetu.

U Chelseaju su nezadovoljni poslom koji radi Graham Potter, ali će ga vjerovatno zadržati na klupi do kraja sezone i nakon toga uručiti mu otkaz. Prva želja Plavaca je Zidane i navodno spremili su ugovor od čak 15 miliona eura godišnje za legendarnog Francuza.

Zidane je već najavio da će se na ljeto ponovo vratiti na scenu i da je spreman za nove izazove, a sigurno da bi Chelsea bio itekako veliki izazov za njega.

Također, ni PSG se neće tako lako predati jer ni u Parizu nisu uopšte zadovoljni rezultatima Christophea Galtiera, a već i ptice na grani znaju da je Zidane najveća želja bogatih vlasnika PSG-a.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Novac nije problem ni Chelseaju ni PSG-u, te je Zidane zaista na slatkim mukama oko nastavka karijere. Ipak, mnogi vjeruju da bi mogao izabrati Chelsea kako bi se okušao u Premiershipu, te da bi Plavci za njega sigurno bili veći izazov od Parižana.

Navodno, Zidane već ide na časove engleskog jezika koji želi da usavrši što je dodatno pojačalo špekulacije da bi ga od iduće sezone zaista mogli gledati na klubi kluba sa Stamford Bridgea.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1656135209
Svake godine stize u London i uci engleski.?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi