Potvrđen dolazak novog pojačanja Rome!

Veretout stiže na ljekarske preglede

Potvrđen dolazak novog pojačanja Rome!

Napoli, Milan i Roma su ovog ljeta vodili utrku za veznjaka Fiorentine Jordana Veretouta.

Dugo se vjerovalo da je Milan u "pol poziciji" za transfer 26-godišnjeg Francuza, ali su se prije par dana pojavile informacije da je Roma uspjela pobijediti konkurenciju.

Roma je, za razliku od Milana koji je nudio i igrača u zamjenu, uputila "keš ponudu" koja je očigledno zadovoljila čelnike Fiorentine.

Jučer su Fiorentina i Roma dogovorili transfer za koji će Vučica platiti 17 miliona eura uz 2 miliona eura dodatnih bonusa.

Veretout će u Romu zvanično stići na posudbu dok će njegov ugovor biti otkupljen po isteku iste.

Danas je Lorenzo Serafini, inače uposlenik Rome zadužen za odnose sa medijima, potvrdio da Veretout sutra ujutro stiže na ljekarske preglede u Villa Stuart kliniku u Romi nakon čega će potpisati ugovor.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, sutra će ljekarske preglede obaviti i Diawara koji je još ranije realizovao transfer iz Napolija u Romu, ali nije bio u mogućnosti proći preglede jer je sa reprezentacijom Gvineje bio na Afričkom kupu nacija.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti