Roma i Juve dogovorili transfer, ali problem predstavlja Higuain

Fudbaler ne želi otići iz Juventusa

Roma i Juve dogovorili transfer, ali problem predstavlja Higuain

Italijanski mediji upravo prenose kako je Roma dogovorila s Juventusom transfer Gonzala Higuaina, ali kako napadač još uvijek nije pristao preći u Rim.

Gotovo čitavo ljeto se vodi bitka između Juventusa, Intera i Rome oko transfera Edina Džeke i Gonzala Higuaina, a čini se kako bi uskoro konačno mogli vidjeti rasplet situacije.

Italijanski mediji prenose da je Juventus pristao na uslove koje mu je Roma ponudila. Vučica bi navodno platila šest miliona eura posudbu Higuaina, a sljedećeg ljeta bi imala opciju otkupa ugovora za dodatnih 27 miliona eura.

Ipak, problem u cijeloj priči predstavlja sam fudbaler koji navodno ima veliku želju ostati u Torinu. Nakon što je prošle sezone bio na posudbama u Milanu Chelseaju, Higuain se ovog ljeta vratio u Juve i želi produžiti ugovor do 2023. godine. U novom ugovoru navodno bi mu bila smanjena plata na 4,5 miliona eura na šta bi Argentinac pristao samo da ostane.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, od njegove sudbine u mnogome ovisi i sudbina Edina Džeke jer Roma upravo u Higuainu vidi zamjenu za Dijamanta te zbog toga još uvijek ne želi pustiti Džeku u Inter koji ga silno želi.

Ipak, obzirom da su pripreme već uveliko počele i sezona se bliži početku, čini se da će svaki akter ovog začaranog trougla morati malo popustiti.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi