Potvrđeno: Xavi novi trener Barcelone

Stigla potvrda iz Katara

Potvrđeno: Xavi novi trener Barcelone

Edmir Škorić

Xavi će danas i zvanično biti imenovan novim trenerom Barcelone od strane katalonskog kluba, no već je sada sve jasno, nakon što je katarski Al-Sadd potvrdio da se on vraća u Španiju.

Vodstvo Barcelone boravilo je u srijedu navečer u Kataru i uspjeli su dogovoriti sve detalje oko Xavijevog povratka na Camp Nou, no ovaj put će tamo raditi kao trener, dok je prethodno kao igrač osvojio sve moguće trofeje i jedan je od najboljih koje je Barcelona imala u svojoj bogatoj povijesti.

Nakon što je otišao u Kataru, gdje je jedno vrijeme igrao, on je svoje trenersko znanje "pekao" u na klupi višestrukog prvaka Al-Sadda, a sada će za pet miliona eura odštete sjesti na užarenu klupu Barcelone. Očekuje se danas zvanična potvrda katalonskog kluba, no iz Katara je već stigla potvrda i više nema nijedne prepreke.

“Al-Sadd administracija se složila sa Xavijevim prelaskom u Barcelonu nakon isplate oslobađajuće klauzule predviđene ugovorom. Dogovorili smo saradnju sa Barcelonom u budućnosti", objavio je katarski klub.

Barcelona će platiti Al-Saddu pet miliona eura odštete, a klubovi će u budućnosti odigrati i jednu pripremnu utakmicu na katarskom tlu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zoilomas
Ovog covjeka samo blesav moze mrziti
12 0
Malmi_Suomi
394 puta neka te sreća prati moj @Vrbaski tj Xavi.
Pusa ❤ ali nisam ja RETARD kao ti.
#ForzaInter # ups greška, ova kiša utiče na mozak ako ga imaš hahaha. ForzaBarca ili Forza i #GRANDEDŽEKO#
4 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi