Zvižduci i razočarenje: Da li je San Paolo otjerao svog heroja?

Kraj "romanse" na pomolu...

Zvižduci i razočarenje: Da li je San Paolo otjerao svog heroja?

Napoli je bez ispaljenog metka u četvrtfinalu završio svoju epizodu u ovosezonskom izdanju Lige Evrope.

Arsenal je u prvom meču na Emiratesu slavio sa 2:0, dok je sinoć na San Paolu sa 0:1 potvrdio plasman u polufinale.

Ancelottijevi izabranici su pružili lošu partiju. Istina, imali su dosta prilika, ali nisu uspjeli pronaći put do mreže gola Arsenala.

Razočaravajuću partiju je pružio i kapiten, Lorenzo Insigne. Omaleni Italijan je već na samom startu meča propustio izglednu priliku, a kako je igrao dovoljno govori da ga je Ancelotti odlučio zamijeniti već u 60. minuti.

Lorenzu nije "sjela" izmjena. Bilo je to očigledno iako se trudio sakriti svoje frustracije.

Po izlasku sa terena uslijedio je "nesiguran" pozdrav sa Ancelottijem i kratki razgovor njih dvojice. Međutim, ono što je značajnije - dio navijača Napolija je zvižducima ispratio svog dojučerašnjeg heroja sa terena.

Insigneova forma je znala često varirati, ali zvižduci za čovjeka koji je čitav život posvetio Napoliju nešto su sasvim novo. Vjerovatno su više reakcija na njegovu nedavnu izjavu kojom je ostavio mogućnost odlaska sa San Paola, nego na njegovu lošu partiju.

Mnogi u sinoćnjim dešavanjima vide potvrdu da je "romansa" između Insignea i Napolije pri kraju i da 27-godišnji ofanzivac neće puno razmišljati ukoliko ovog ljeta dobije primaljivu ponudu za nastavak karijere u nekom drugom klubu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ako je vjerovati špekulacijama, prvi u redu za Insignea je Liverpool, a razvoj situacije pomno prate i Barcelona, PSG...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi