"Povijesni masakr u gradu zaslužuje povijesnu odluku, za nas je ovo gotovo"

Navijači Atalante izdali saopćenje

"Povijesni masakr u gradu zaslužuje povijesnu odluku, za nas je ovo gotovo"

E. Škorić

Navijači Atalante protive se mogućnosti nastavka sezone u italijanskoj Seriji A.

I dok se je i dalje sve u zraku, pa dobar dio Italije očekuje da se pandemija koronavirusa zaustavi, a nogomet opet krene, navijači iz Bergama nisu optimisti i smatraju da je suludo razmišljati u ovom trenutku o 'najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu'.

Stoga su se Ultrasi iz Bergama oglasili saopćenjem u kojem su od svog kluba zatražili da ne pristaje na bilo kakav scenarij osim da se sezona okonča.

"Ovaj povijesni masakr u gradu zaslužuje i povijesnu odluku. U tako tragičnom trenutku nema mjesta za nogomet. Atalanta mora da bude primjer: Ovo prvenstvo je zbog virusa Covid-19 završeno", poruka je vjernih navijača Atalante.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo da je Atalanta trenutno peta u Seriji A, ali je izborila četvrtinu finala Lige prvaka nakon dvaju pobjeda nad Valencijom. Mada, susret na San Siru u Milanu, prvi u osmini finala, bio je po mnogima početak širenja zaraze jer se tada na tribinama nalazilo 44.000 gledatelja.

Upravo je Bergamo u epicentru pandemije i jedan od najgore pogođenih gradova u Italiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi