Povratak otpisanog: Wayne Rooney je najubojitiji napadač Evrope

Iskusni napadač proživljava drugu mladost u dječačkom klubu

Povratak otpisanog: Wayne Rooney je najubojitiji napadač Evrope

Puno se toga pisalo o tome kako je Wayne Rooney već odavno za "staro gvožđe", ljetos je napustio Manchester United nakon što ga je Mourinho otpisao i vratio se u dječački klub, Everton, a mnogi su očekivali zalazak jedne velike karijere.

Ipak, Rooney je na Goodisonu procvjetao. Najbolji strijelac Manchester Uniteda svih vremena kao da je odlučio pokazati da u njegovim nogama ima još golova.

Nekadašnji engleski reprezentativac igra u sjajnoj formi, a kada je u pitanju Premier liga samo su Harry Kane, Sergio Aguero i Mohamed Salah postigli više golova u dosadašnjem dijelu sezone.

Međutim, Rooney se može pohvaliti da je najubojitiji napadač u ligama "petice" kada je u pitanju odnos "šut - gol".

Tako ovaj iskusni napadač ima postotak konverzije udaraca u golove od čak 37.5 %, što je najviše u Top 5 evropskih liga. Dakle Rooney je postigao svojih devet premierligaških pogodaka iz svega 24 udarca na gol.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je na listi "najekonomičnijih" napadača u ligama "petice", tako, iza sebe ostavio ove sezone fantastičnog Radamela Falcaoa, Betisovog Sanabriju, Maura Icardija, Edinsona Cavanija...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi