Tuchel i navijači Bayerna saznali sjajne vijesti pred sutrašnju utakmicu sa Arsenalom
FOTO: EPA

Susret se igra sutra

Tuchel i navijači Bayerna saznali sjajne vijesti pred sutrašnju utakmicu sa Arsenalom

Esmer Oštraković

Sutra su na rasporedu prve utakmice koje se igraju u okviru četvrtfinala Lige prvaka. Susret koji svakako privlači pažnju je utakmica između Arsenala i Bayerna iz Minhena.

Prvih 15 minuta Bayernovog posljednjeg treninga pred utakmicu protiv Arsenala koja će biti odigrana sutra navečer u Londonu bila je otvorena za javnost.

Iako je trening trebao početi u 11 sati, igrači Bayerna i Thomas Tuchel su iz nekog razloga kasnili, a navodno je razlog to što je sastanak potrajao nešto duže od planiranog.

Nakon otprilike pola sata kašnjenja trening je startao, a tada je postalo jasno da je Tuchel saznao jako dobre vijesti pred sutrašnju utakmicu, a sada će ih saznati i navijači Bayerna.

Golman Manuel Neuer je bio na treningu i očekuje se da će sutra biti među stativama protiv ekipe Arsenala, a na treningu je također bio i Leroy Sane.

Oglasi

Neuer se nešto ranije povrijedio na trening reprezentacije u martu i od tada ga nije bilo na golu Bayerna, ali kako stvari stoje biti će spreman za utakmicu protiv Arsenala.

Sane je također bio povrijeđen i on je trenirao individualno, te u teretani, ali obojica će biti u avionu za London.

Utakmicu protiv Heidenhema i nevjerovatan poraz Bayerna koji je tada imao prednost od 2:0, ali je na kraju poražen sa 3:2 propustili su Coman, Mazraoui i Aleksandar Pavlović.

Velike vijesti za navijače Bayerna su te da će i ova tri igrača biti na spisku putnika za London, te će sutrašnju utakmicu propustiti samo Sacha Boey i Bouna Sarr.

Oglasi

Ipak, put Londona neće navijači Bayerna, a razlog je kazna koju je ovaj tim dobio od UEFA-e u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige prvaka protiv Lazija u Rimu.

Tako su iz Arsenala Bayernu poslali samo određen broj ulaznica za njihovu delegaciju, a sve ostale ulaznice prodali su svojim navijačima.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kada je riječ o formi obje ekipe, Arsenal je apsolutni favorit obzirom na to kako igra u Premiershipu, ali i na to kako užasno Bayern igra u Bundesligi.

Naravno, Liga prvaka je takmičenje za sebe i morat će Topnici biti na najboljem nivou ako misle sutra ostvariti pobjedu i napraviti veliku prednost pred revanš u Minhenu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

guliy
27 : 13 gol razlika 7:3 u pobjedama 6:0 u titulama Koga briga za jednu slabu godinu.... iako prodju imaju oni su idalje drugorazredna ekipa u evropi naspram Bayerna !!!! MIA SAN MIA
3 1
Interista
Ajmo Arsenal **** nejač
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti