Poznat datum početka priprema FK Mladost Kikači
Još uvijek nije poznato da li će biti odlazaka ili dolazaka u tim Kikača, a sve bi trebalo biti dosta jasnije nakon obavljene prozivke.

Mujkanović ostaje u klubu

Poznat datum početka priprema FK Mladost Kikači

E. Oštraković

Šef stručnog štaba FK Mladost Kikači, Ademir Smajlović, zakazao je prozivku svojih fudbalera za 3.2. 2019 godine.

Prozivka je zakazana za 14 sati, a nakon prozivke bit će održan i prvi trening ekipe.

Ekipa Mladosti prvi dio sezone završila je na devetom mjestu sa dvadeset bodova, što i nije očekivani učinak, ali će tim iz Kikača dati sve od sebe da u drugom dijelu popravi svoj bodovni saldo, te da na kraju sezone ostvari što bolji plasman na tabeli.

Još uvijek nije poznato da li će biti odlazaka ili dolazaka u tim Kikača, a sve bi trebalo biti dosta jasnije nakon obavljene prozivke.

Veliko pojačanje za ekipu Kikača bit će ostanak Semira Mujkanovića, koji je odbio prelazak u Tuzla City

Mujkanović je golovima u ekipi trećeligaša iz Kikača impresionirao i premijerligaše, pa je bio dogovorio prelazak u redove Tuzla Cityja.

Na kraju, iako je bila dogovorena saradnja na pola godine s mogućnošću produženja na dodatne dvije godine, do transfera iz Mladosti u Tuzla City neće doći.

"Poslao sam im svoje uslove za koje bih igrao i to njima ne odgovara, tako da nismo uspjeli postići dogovor oko saradnje. Nudili su mi minimalac za prvih šest mjeseci, a na ljeto bismo potpisali na dvije godine s tim da bismo tada pričali o novoj plati koju bih ja postavio svojim igrama. Ipak, odmah sam vidio koliko je sati, ako je sada minimalac, ne bi to bilo neko povećanje na ljeto, tako da sam odbio da pređem u Tuzla City", kazao je Mujkanović za SportSport.ba, pa je dodao:

"Korektno od njih, ali ne mogu igrati džaba ovih šest mjeseci, a mnogo stvari ostavljam u životu. Bio sam jedan trening s njima, izolovan sam bio pet-šest sati i bez telefona, a radim i dalje u firmi u kojoj stalno moram da budem na vezi. Za neku dobru platu sve bi se to dalo i srediti, ali za minimalac stvarno nema smisla da sve izgubim".

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga TK:

Mujkanović je nedavno proglašen najboljim seniorskikm nogometašem Kalesije, a zanimljivo da je ovaj napadač bio i član FK Željezničar gdje se nije naigrao, te Slobode, Drine Zvornik i Slavena iz Živinica.

Po svemu sudeći ostat će u ekipi Mladosti, mada nije isključeno da do početka drugog dijela sezone ipak obuče dres nekog od premijerligaša, a u opticaju je i Sloboda.

Top Komentari

Havdika
Bundoglavi hahaha on bi da igra i da prima platu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi