Poznata je sudbina Nermina Haskića!

Najbolji strijelac srbijanske Superlige

Poznata je sudbina Nermina Haskića!

A. Čaušević

Zašto je Radnički iz Ništa završio na drugom mjesto srbijanske lige Superlige velike zasluge nosi i Nermin Haskić.

Pojedini mediji u Srbiji su prenijeli informaciju kako će nakon historijske sezone uslijediti "egzodus" te da će ekipu napustiti najbolji igrači uključujući i Haskića.

Nakon te informacije saopštenjem su se oglasili iz Radničkog. Jasno je poručeno da će igrati koji su iznijeli teret minule i sljedeče sezone igrati na Čairu.

"Mnogi mediji su prenijeli vijest da će se u Fudbalskom klubu Radnički desiti 'egzodus' i da će tim biti dosta slabiji naredne sezone, ali to nije tačna informacija. Okosnica ekipe iz prošle sezone ostat će u Nišu, doći će i adekvatna pojačanja, a za odlaske pojedinih igrača se odavno znalo, tako da će njihove zamjene biti dovođene planski", navodi se u saopštenju Radničkog.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Dakle, među igračima koji sigurno ostaju u Radničkom nalazi se Haskić kao i Radovan Pankov, Saša Stojanović, Djordje Crnomarković, Stefan Djordjević, Taras Bondarenko, Petar Petrović, Marko Živković...

Haskić je sezonu završio sa 24 gola, a uvršten je i u idelani tim prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi