Poznata službena lica za 1. kolo Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine
Počinje nova sezona Prve lige FBiH.

Utakmice se igraju u subotu

Poznata službena lica za 1. kolo Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine

E. Oštraković

U subotu su na rasporedu utakmice 1. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Poznato je i koje sudije će gdje dijeliti pravdu, te ko će im asistirati na tim utakmicama.

U Orašju se na otvarnju sezone sastaju domaća ekipa Orašja i gosti iz Kaknja, ekipa Rudara. Ovu utakmicu sudit će Haris Halkić iz Sanskog Mosta, dok će mu asistirati Mirza Čejvanović i Elmir Trgovčević, oba iz Tuzle. Četvrti sudija je Sanel Silić iz Cazina.

Novajlija u ligi, ekipa Rudara iz Hadžića sezonu otvara na domaćem terenu, a u goste im dolazi ekipa GOŠK-a. Ovu utakmic sudi Ilija Živković iz Orašja, a asistenti su mu Mario Grgić iz Odžaka i Marko Brezović iz Kostrča. Četvrti arbitar je Darko Gedžić iz Brčkog.

Slaven na svom terenu u Živinicama dočekuje Olimpika, a ovu utakmicu sudi Mirza Kazlagić iz Cazina. Njegovi pomoćnici su Edin Zjakić iz Bihaća i Hasan Nanić iz Bužima. Četvrti sudac je Emir Spahalić iz Mostar.

Još jedan novajlija u ligi je Travnik, a oni u 1. kolu dočekuju Bratstvo iz Gračanice. Na centru će biti Dario Karačić iz Čitluka, dok su asistenti Silvio Bubalo i Armin Jelin oba iz Mostara. Četvrti sudac je Jospip Martinvoić iz Čapljine.

TOŠK u prvom kolu ide na gostovanje Igmanu, a sudija ove utakmice je Antoni Bandić iz Gruda. Asistiraće mu Edin Redžović i Mirza Tičić, oba iz Sarajeva. Četvrti sudija je Mario Pelić iz Gruda.

Čapljina na svom terenu dočekuje ekipu Budućnosti iz Banovića, a glavni arbitar je Semir Sarajkić iz Mostar. Njegov prvi asisten je također iz Mostara, a on je Haris Ljuca, dok je drugi asisten Tarik Mulasmajić iz Tešnja. Četvrti sudija je Benjamin Deljković iz Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Goražde na svom terenu dočekuje Metalleghe iz Jajca, a ovu utakmicu sudi Tuzlak Evledin Topuzović. Pomoćnici dolaze iz Zenice, a oni su Emir Delić i Sahim Smriko. Četvrti sudija je Deni Ćatibović iz Sarajeva.

Jedinstvo će u Bihaću dočekati ekipu Zvijezde a na centru će biti Ernis Džemidžić iz Goražda. Prvi asistent je također iz Goražda, a to je Mira Čehaja, dok je drugi asistent Boris Bilješko iz Novog Travnika. Četvrti sudac je Muamer Kurić iz Jajca.

Top Komentari

dosadnoje
Cuj Rudar iz Hadžića
1 0
Haroni
Kazlagić + Olimpičkić = ljubav
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije