Velež na teškom ispitu u Jajcu, Olimpik dočekuje zahuktalo Bratstvo
Nakon što su u prošlom kolu na domaćem terenu sa 2:0 savladali ekipu Slavena, trenutni lider Velež ide na jako teško gostovanje u Jajce, ekipi Metalleghea.

Da li će doći do promjene na prvom mjestu?

Velež na teškom ispitu u Jajcu, Olimpik dočekuje zahuktalo Bratstvo

E. Oštraković

Bitka za ulazak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine nastavlja se sutra, a naravno u glavnim ulogama su Velež i Olimpik.

Olimpik je u sedam odigranih kola u drugom dijelu sezone uspio da dođe na samo bod zaostatka Veležu, te nastavlja svoju potjeru za trenutnim liderom na tabeli.

Nakon što su u prošlom kolu na domaćem terenu sa 2:0 savladali ekipu Slavena, trenutni lider Velež ide na jako teško gostovanje u Jajce, ekipi Metalleghea.

Drugoplasirani Olimpik se nada da će Velež "pasti" upravo na ovom gostovanju, te da će oni preuzeti prvo mjesto.

Ipak, ni oni nemaju tako lagan posao. Oni će na svom terenu dočekati ekipu gračaničkog Bratstva. Biti će ovo duel dvije ekipe koje su u najboljoj formi u ligi u posljednjih pet kola. Obje ekipe imaju po četiri pobjede i jedan remi.

Također, zanimljivo je i u donjem dijelu tabele, gdje se za opstanak bore Vitez, Slaven, Čapljina, Igman, a sigurni nisu ni Metalleghe, kao ni Goražde.

Vitez će na svom terenu tri boda tražiti protiv Jedinstva, dok Slaven nakon gostovanja u Mostaru ponovo gostuje, ali ovaj put u Kaknju kod Rudara.

Čapljina također gostuje. Oni će u direktnom okršaju koji će kasnije možda biti veoma važan za opstanak igrati protiv Igmana.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Goražde igra na svom terenu i to protiv već odavno otpisane ekipe Bosne iz Visokog, dok će posljednjeplasirani Novi Travnik u goste Zvijezdi.

Također u ovom kolu se sastaju i trećeplasirani TOŠK i šestoplasirano Orašje, a utakmica se igra u Orašju.

Top Komentari

starmac
Neka ste promjenuli misljenje,i bolje stoji.Ali ste pokvareni do bola kad brisete komentare koji su upuceni vama i vasoj redakciji.Mostar u srcu Velez do groba.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi