Sjećate li se Honde? Obišao je pet kontinenata, a sada je blizu povratka u Seriju A

Japanac završava epizodu u Australiji

Sjećate li se Honde? Obišao je pet kontinenata, a sada je blizu povratka u Seriju A

Iskusni Japanac Keisuke Honda je svoje najslavnije dane imao u dresu moskovskog CSKA i Milana, ali je već odavno daleko od centra pažnje svjetske fudbalske javnosti.

Zanimljiv je bio fudbalski put 32-godišnjeg veznjaka. Rodni Japan je napustio 2008. godine i prvi put došao u Evropu. Tada je obukao dres holandskog Venla, da bi potom prešao u CSKA.

Iz CKSA je 2014. stigao u Milan u kojem se zadržao tri i po godine, a onda otišao put Meksika. U Meksiku je igrao za Pachucu, a prošlog ljeta je stigao u Australiju.

I dalje je Honda član Melbourne Victoryja, ali će njegov ugovor sa ovim klubom isteći narednog mjeseca.

Ako je suditi prema špekulacijama iz Italije, Honda bi se mogao vratiti u Seriju A ovog ljeta, nakon što mu istekne ugovor sa Melbourne Victoryjem.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navodno je za njega zainteresovana Brescia koja je ove sezone kroz Seriju B uspjela osigurati povratak u elitu.

Zanimljivo je da Keisuke Honda od prošle godine, dok brani boje Victoryja, obnaša i funkciju "povremenog" selektora reprezentacije Kambodže.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi