Prandelli: Za ispunjenje ciljeva trebamo pomoć navijača
Cesare Prandelli talijanski je stručnjak rođen 1957. godine. Osim uspješne trenerske karijere, imao je i uspješnu fudbalsku u kojoj je brani boje Juventusa, Atalante i Cremonesea

Cesare Prandelli sinoć je postao novi trener Genoe

Prandelli: Za ispunjenje ciljeva trebamo pomoć navijača

S. Bošković

Cesare Prandelli jučer je na klupi Genoe zamijenio hrvatskog stručnjaka Ivana Jurića, a danas je imao svoje prvo obraćanje za medije.

Ivan Jurić dobio je otkaz nakon što je posljednjih pet utakmica uspio da osvoji samo jedan bod uz gol razliku od četiri postignuta gola i 12 primljenih. Talijanski stručnjak koji ga je zamijenio ovaj tim je zatekao u lošoj formi i na 14. mjestu na tabeli, sa samo četiri boda više od zone ispadanja.

"Drago mi je što sam došao u veliki klub poput Genoe. Veoma sam uzbuđen , na stadionu Ferraris uvijek je lijepo igrati i atmosfera je fantastičan", rekao je Prandelli, pa nastavio:

"Ispred nas je veoma težak zadatak, ali zajedno možemo ispuniti ciljeve. Treba nam podrška svih navijača, onih koji su blizu i onih koji su daleko. Ovaj tim vas sad treba i kroz čitavu sezonu".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Cesare Prandelli u karijeri je vodio veliki broj timova. Počeo je u Atalanti, a nakon toga je vodio Lecce, Veronu, Veneziju, Parmu, Romu, Fiorentinu, fudbalsku reprezentaciju Italije, Galatasaray, Valenciju, a posljednji angažman je imao u Al-Nasru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi