Prcić: Pjanić i Verratti su mi idoli

Bh. reprezentativac briljira u Perugiji

Prcić: Pjanić i Verratti su mi idoli

E. Čaušević

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Sanjin Prcić igra kao preporođen od dolaska u ekipu Perugije.

Prcić je u ekipu iz italijanske Serije B došao u januarskom prelaznom roku na posudbu iz Rennesa do kraja ove sezone. Prije toga Prcić je bio u Torinu, ali je utakmice većinom gledao sa klupe za rezervne igrače.

Ipak, ispostavilo se da je dolazak u Perugiju pravi potez za bh. fudbalera koji je u četiri utakmice za novi klub uspio da postigne i tri gola. To je bio pravi znak za selektora naše reprezentacije Mehmeda Baždarevića da ga uvrsti na spisak za predstojeće prijateljske utakmice protiv Luksemburga i Švicarske.

Prcić je u intevjuu za italijanske medije izjavio da je u Torinu nekoliko mjeseci čekao šansu da se dokaže, ali je nije dobio, te da je to bio glavni razlog što se odlučio na dolazak u Perugiju.

"Sretan sam svojim igrama u Perugiji i odlično sam se uklopio u ekipu. Bilo mi je potrebno da dobijem priliku za igru i da pokažem najbolje od sebe", rekao je Prcić.

Bh. reprezentativac je izjavio da se dobro adaptirao na fudbal u Italiji, te je otkrio koji fudbaler mu je idol.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"U Romi je bh. trio, ali najbolji odnos imam sa Miralemom Pjanićem. On me inspiriše i uz Verrattija on je igrač na kojeg se ugledam u svakom smislu", dodao je Prcić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi