Pred meč Juventus - Roma istaknut transparent s brutalnom porukom za Bonuccija

"Isperi nam..."

Pred meč Juventus - Roma istaknut transparent s brutalnom porukom za Bonuccija

E. Škorić

U derbiju kola u italijanskoj Seriji A večeras će snage odmjeriti Juventus i Roma, a duel će početi u 20 sati i 45 minuta.

Dan prije Nove godine u Italiji se igra dosta utakmica, čak šest, a najviše pažnje privlači duel Juventusa i Rome. Stara dama će imati barem blagu ulogu favorita i pod pritiskom je da pobijedi s obzirom da ima pet bodova zaostatka za vodećim Interom, dok bodovi svakako trebaju i ekipi Josea Mourinha da bi se vratila u borbu za Ligu prvaka.

S obzirom na to da s jedne strane imamo Allegrija ,a sa druge Mourinha, za pretpostaviti je da nas očekuje tvrda utakmica i prava šahovska partija, ali nije isključeno da ipak vidimo i otvoren meč, naročito ako brzo padne pogodak.

Prije same utakmice navijači Rome istakli su transparent protiv Leonarda Bonuccija, jasno poruviši da ne žele bivšeg defanzivca Juventusa u svom timu.

Podsjetimo da se špekulisalo da bi iskusni defanzivac mogao napustiti njemački Union Berlin i vratiti se u Italiju, te pojačati Romu, ali navijači iz Rima ne žele da dođe.

Oglasi

"Bonucci, isperi nam jaja", pisalo je na transparentu na jednom mostu.

Ispiranje se odnosi na proslavu Bonuccija kod golova. Naime, bivši reprezentativac Italije obično ispire usta kada zabije gol i slavi, a objasnio je i zašto to radi.

"Tim ispiranjem usta želim svima poručiti da dobro isperu svoja usta prije nego bilo šta govore o Juventusu".

Bonucci je bio na sve spreman samo da se vrati u Seriju A nakon neuspješnog boravka u Njemačkoj, gdje je odigrao sedam mečeva u Bundesligi i tri u Ligi prvaka, te dao jedan gol na ukupno 723 minute.

Union Berlin je ispao iz Lige prvaka, bori se i za opstanak u Bundesligi i iskusni fudbaler smatra da je bio pogrešan potez dolazak u Berlin.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma je odustala od dovođenja Bonuccija. Jedan od razloga je to što žele mlađeg igrača, pa Jose Bonuccija ne vidi kao dugoročno rješenje, a osim toga navodno je Romin predsjednik Dan Friedkin lično stavio veto na potpisivanje bivšeg igrača Juventusa.

Uz sve to, sada postoji i snažan pritisak od strane navijača, tako da će Bonucci, ako želi da se vrati, morati da traži neki drugi klub u Italiji, ali pitanje je kome sada treba jer je u 36. godini.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi