Veliki talenat manji je od makovog zrna - Jose mu je ubio i ono malo fudbalske volje što je ostalo

Odlazi iz Rima

Veliki talenat manji je od makovog zrna - Jose mu je ubio i ono malo fudbalske volje što je ostalo

E. Škorić

Jose Mourinho je trener koji ne prašta, a na svojoj koži je to najbolje osjetio nekadašnji fudbaler Bayerna, kojeg sada očekuju izlazna vrata Olimpica.

Nakon samo nekoliko mjeseci, italijanska avantura bivše zvijezde Bayerna Renata Sanchesa (26) mogla bi se završiti u narednim sedmicama. Prema brojnim italijanskim medijskim izveštajima, neizbježan je rastanak nekada velikog talenta svjetskog fudbala i Rome.

Sanches je na prošloj utakmici doživio veliko poniženje od strane Mourinha. Naime, 26-godišnjaka je protiv Bologne ubacio na poluvremenu, a iz igre izvadio 18 minuta kasnije. Portugalac je bio u šoku zbog onoga što mu je priredio njegov sunarodnjak.

Vidjevši da je on igrač koji treba da izađe, Sanches je bio zbunjen misleći da je došlo do tehničke greške. Kada je Sanches prišao klupi, nije primio pozdrave ni od Mourinha ni od njegovog trenerskog štaba, koji je izgledao prilično razočaran njegovom igrom.

Renato Sanches je otpisan i on mora da potraži novu sredinu. Radi se o igraču kojeg je Bayern svojevremeno platio 35 miliona eura 2016. godine, ali nije se naigrao u Bavarskoj. U svojoj prvoj godini bio je u timu Bundeslige 32 puta, ali je samo šest puta bio u startnoj postavi. Odigrao je 17 utakmica i na terenu je provoe 613 minuta. Tada ga je Bayern pozajmio Swanseaju u Engleskoj.

Oglasi

2018. vratio se u Minhen, a 2019. je prodat Lilleu za 20 miliona eura. Tamo Sanches konačno pronalazi pravu verziju sebe, vraća se u staru formu, pa prelazi u PSG 2022.

Međutim, on ne može da se afirmiše u vrhunskom francuskom klubu i biće pozajmljen AS Romi na ljeto 2023.

"Tako sam sretan što sam došao u tako veliki klub. Projekat Roma me je uvjerio i mislim da je to pravi izbor da igram ovdje", govorio je Sanches koji je u Rim stigao kao velika zvijezda, ali se nije naigrao ni u Italiji.

Do sada je odigrao samo pet utakmica u Seriji A. Doduše, imao je problema s povredama, ali nedavno poniženje je dokaz da ga Mourinho "ne miriše" i da ga više ne treba u timu.

„Želio bih da se javno izvinim Renatu. To je bilo preteško. Uradio sam to možda tri ili četiri puta u svojoj trenerskoj karijeri – i izvinjavam se zbog toga.”

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prema pisanju italijanskog lista Gazzetta dello Sport, sportski direktor Rima, Tiago Pinto, spreman je da prekine pozajmicu u januaru. Pregovori sa PSG-om su već u toku.Kako prenosi calciomercato.com, sam Sanches takođe želi da ode.

Ni prvi, a vjerovatno ni posljednji fudbaler koji je naišao na sukob sa Mourinhom i zbog toga mora da napusti trenutnu ekipu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi