Insigne priznao: Bilo je svađa sa Ancelottijem...

Ipak, ofanzivac Napolija izuzetno cijeni svog trenera

Insigne priznao: Bilo je svađa sa Ancelottijem...

Još krajem prošle sezone su tenzije na relaciji Lorenzo Insigne - Carlo Ancelotti postale očigledne.

I ove sezone je odnos omalenog ofanzivca i trenera Napolija komplikovan, a Insigne se često znao naći na klupi za rezerve iako su svima poznate njegove kvalitete.

Našao se i na tribinama, na meču Napolija i Genka, a italijanski mediji su prenijeli navode o svađama između njega i Ancelottija.

Da je svađa bilo, priznao je sada i sam Insigne u razgovoru za Rai Sport.

"Moj odnos sa Ancelottijem je pomalo čudan, jer smo znali imati svađe, ali to je sve zbog naših karaktera", izjavio je Insigne, pa nastavio:

"Carlo je bez obzira na to izvanredan trener i zaista se nadam da ću pobjeđivati sa njim. Tokom protekle dvije ogdine, kada bih zakasnio na trening ili došao nervozan, znao sam odgovoriti na neke njegove opservacije, ali takvi incidenti bi se tu i završavali, nisu se vukli."

"Naravno, to nije sve što se dešava između nas, mogu se i našaliti sa trenerom. Od kada je došao u klub nikada me nije prisiljavao da preuzimam ulogu koju ne želim... Neki navijači Napolija me nisu razumjeli, jer me smatraju arogantnim. Kao da imaju potpuno drugu sliku o meni u odnosu na to kakav sam stvarno. Nadam se da mogu promijeniti svoja mišljenja i biti uz mene jer bi ja poginuo za Napoli... Došlo je vrijeme Napolija, predugo smo čekali".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus se došao do liderske pozicije na tabeli Serije A nakon što je savladao Inter, ali da li je Insigne oprostio Mauriziju Sarriju što je otišao u redove "zakletih neprijatelja"?

"Trener je već u određenim godinama i dobio je ovu veliku priliku. Nadam se da će mu ići dobro jer mi je stalo do njega nakon svega što je uradio za Napoli i ovaj grad", poručio je Insigne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi