Predsjednika italijanskog kluba spašavali od ultrasa

Tenzije u Đenovi

Predsjednika italijanskog kluba spašavali od ultrasa

Sampdoria je loše otvorila novu sezonu Serije A, pošto je u prva dva kola upisala dva poraza - od Lazija i Sassuola.

Navijači Sampdorije nisu pretjerano zadovoljni ni pojačanjima koja su stigla ovog ljeta, dok je i dalje nejasna situacija oko prodaje kluba.

Već neko vrijeme se špekuliše da će predsjednik i vlasnik Massimo Ferrero prodati Sampdoriju, a svojevremeno su neki italijanski mediji pisali da je posao već dogovoren.

Ipak, Ferrero je i dalje na čelu kluba, ali je pod sve većim pritiskom da ga proda. Podsjetimo, vjeruje se da je Ferrero u pregovorima sa američkim konglomeratom na čelu sa legendarnim Gianlucom Viallijem, ali da je ponovo došlo do "zastoja".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navodno je Ferrero jučer ručao u jednom restoranu u Đenovi kada su ga okružili najvatreniji navijači Sampdorije. Tražili su da se sastanu sa njim, te su mu glasno poručivali da što prije proda klub.

Kako situacija ne bi eskalirala zajedničkim snagama su intervenisali policija i osiguranje restorana, te su uspjeli izvući Ferrera iz objekta...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi