Prekid prvenstva ako ijedan igrač bude zaražen koronavirusom
Foto - EPA

Predsjednik Fudbalskog saveza Italije najavio

Prekid prvenstva ako ijedan igrač bude zaražen koronavirusom

Midhat Šljivak

Predsjednik Fudbalskog saveza Italije Gabriele Gravina nije otpisao mogućnost da se sezona u Seriji A prekine ako neki fudbaler bude pozitivan na koronavirus.

Italija je zemlja sa gotovo 5000 zaraženih osoba od kojih je 200 preminulo. Sportski događaji se igraju iza zatvorenih vrata, a Gravina nije odbacio mogućnost da se prvenstvo i prekine u slučaju da neki fudbaler bude pozitivan.

"Ako bi igrač nekog kluba iz Serie A bio pozitivan na koronavirus, ne bih otpisao mogućnost da se sezona prekine", rekao je Gravina za Rai Sport i nastavio je:

"Budimo realni, u ovakvoj situaciji moramo garantovati zdravlje za sportiste. Ne možemo ništa otpisati u ovom slučaju, ali ne smijemo pričati o nečemu što ne možemo predvidjeti", istakao je Gravina.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Utakmice će se do daljnjeg igrati bez publike, a vidjet ćemo kako će se sve završiti.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti