"Prekinite ovo lažno prvenstvo"

Navijači Intera na društvenim mrežama

"Prekinite ovo lažno prvenstvo"

Edmir Škorić

Navijači Intera razbuktali su se na društvenim mrežama nakon odluke da se odgodi derbi.

Derbi Juventus - Inter trebao se odigrati večeras, ali je zbog vanredne situacije u državi i sve učestalijih slučajeva zaraženih koronavirusom odlučeno da se duel pomjeri za 13. maja, kada bi moglo biti još napetije u borbi za Scudetto.

Odgoda derbija najteže pada navijačima Intera, pa su na Twitteru pokrenuli akciju s oznakom #CampionatoFalsato uz poruku da se "prekine ovo lažno prvenstvo".

Interovi navijači svjesni su da bi bilo lakše da se derbi igra večeras iza zatvorenih vrata, a ne u samoj završnici prvenstva. Uostalom, Inter bi tada mogao imati čak osam utakmica (od 3. do 27. maja), posebno još ako dođe do finala Evropske lige...

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter je trenutno trećeplasirani s 54 boda, Juve ima 60 i utakmicu više, a vodeći je od jučer Lazio sa dvije utakmice više i 62 boda.

Navijači milanskog kluba nadaju se da će ove sezone napokon doći do titule, ali osim tradicionalno "nepobjedivog" Juvea ove je sezone tu i sjajni Lazio.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi