Prelijepa fudbalska priča završava se na tužan način

Lijepim vremenima došao kraj

Prelijepa fudbalska priča završava se na tužan način

Admin Čaušević

Rijetki su primjeri u modernom fudbalu gdje mali klubovi skromnog budžeta uspješno uspjevaju da pariraju daleko bogatijim i moćnijim.

Atalanta je posljednjih godina sjajnom igrom kupila srca mnogih fudbalskih sladokusaca te je postala omiljen klub neutralnim gledateljima.

Ipak, čini se da je prekrasnoj priči koju je pisao Gianpiero Gasperini sa svojim izabranicima došao kraj i sve se završava na jedan tužan način.

Ekipa iz Bergama je večeras bila domaćin Veroni te je upisala poraz rezultatom 1:2 pa je izlazak na euroscenu i sljedeće sezone postao misaona imenica.

Atalnta je prije dvije godine igrala četvrtfinale Lige prvaka gdje ih je na jedvite jade izbacio PSG, a prošle sezone su u osmini finala parirali Real Madridu.

U ovoj sezoni su došli do četvrtfinala Europa lige gdje su ispali od RB Leipziga, ali se mora reći da u dvomeču protiv njemačkog predstavnika uopšte nisu imali sreće.

Popularna Dea je i na Apeninima redovno rušila Juventus, Inter i Milan, ali na njihovu žalost nisu uspjeli osvojiti niti jedan trofej.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U posljednje tri sezone Atalanta je igrala dva finala Kupa Italije, međutim u oba navrata je poražena.

U tom periodu uspjeli su realizovati nekoliko zvučnih izlaznih transfera i zaraditi na stotine miliona eura, ali kako stvari stoje san za navijače Atalante je završen i slijedi povratak u "normalu".

Top Komentari

Dragan_B
Raspad Reala na Ramon Sanchez Piscuanu :D i Raspad Cadiza na No Campu :D :D
1 7
lingafo
Izrazito glupi ljudi pisu za ovaj portal.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti