Manchester City pao kod sjajne Aston Ville, Manchester United nadigrao Chelsea

Dva itekako uzbudljiv meča večeras u Premier ligi

Manchester City pao kod sjajne Aston Ville, Manchester United nadigrao Chelsea

Samir Mlaćo

U posljednja dva meča večerašnjeg programa 15. kola Premier lige bilo je itekako uzbudljivo.

Aston Villa je ugostila Manchester City (1:0), dok je Manchester United bio domaćin Chelsea (2:1). Manchester City je u meč sa Villom ušao bez prava na kiks, nakon što je u prošlom kolu remizirao protiv Tottenhama 3:3.

Nakon prvog poluvremena mreže su mirovale, a domaći su mogli povesti već u sedmoj minuti, no Pau Torres nije bio precizan.

Nakon toga gotovo bez prave prilike do pauze, ali Villa je bila opasnija. Domaći su nakon prvog dijela imali čak 12 udaraca ka golu Cityja, dok je City šutirao samo dva puta.

Potpuno zasluženo, Villa je povela u 75. minuti. Pogodio je Leon Bailey koji je šutirao sa vrha šesnaeesterca, lopta je nekoga okrznula i odsjela u mreži.

Do kraja je ostalo 1:0 i jasno je da je City u teškoj situaciji kada borba za prvaka u pitanju. Djeluje da je su izabranici Pepa Guardiole itekako uzdrmani i da nisu na nivou ranijih sezona. Villa je na sjajnoj trećoj poziciji, a uskoro će ovaj tim u okviru Konferencijske lige gostovati aktuelnom prvaku Premijer lige mostarskom Zrinjskom.

Oglasi

Lider je Arsenal koji ima 36 bodova, Liverpool ima 34, a Aston Villa 32. City je na 30 osvojenih bodova.

Kada je u pitanju duel Manchester - Chelsea, vidjeli smo mnogo uzbuđenja i na kraju pobjedu domaćeg tima uz veliki broj prilika.

Na startu su zaprijetili Garnacho kod Manchestera, te Mudryk kod gostiju, a i Fernandes koji nije iskoristio jedanaesterac za domaće, ali u 19. minuti ipak je poveo United. McTominay je pokupio jednu odbijenu loptu i precizno pogodio. U 32. minti isti igrač mogao je pogoditi za 2:0, ali u dva navrata Robert Sanchez brani njegove pokušaje.

Kaznili su to gosti u 45. minuti. Mudryk je poslao loptu za Palmera, a ovaj lijepo pogađa za 1:1.

Oglasi

U nastavku vrijedi izdvojiti šansu Jacksona u 49. minuti, no otišlo je to tik iznad prečke Uniteda. Uzvraća Garnacho, no ide to pored desene stative.

U 62. minuti domaći su tražili jedanaesterac zbog igranja rukom, ali zanimljivo ni VAR se nije 'oglasio'.

Manchester je poveo u 70. minuti. Garnacho je ubacio, a Mc Tominay glavom sigurno matira Sancheza za slavlje navijača Crvenih đavola. Pet minuta kasnije sve je moglo biti riješeno, u prilici je bio Garnacho, no Chelsea se uspio odbraniti.

Ostalo je 2:1, iako su gosti imali stativu u sudijskoj nadoknadi, i Manchester United je obradovao svoje navijače. United trenutno ima 27 bodova i nalazi se na sedmom mjestu dok je Chelsea na desetom mjestu sa 19 bodova.

Premier liga, 15. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Aston Villa - Manchester City 1:0

Manchester United - Chelsea 2:1

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Viper20
Ulozit milijardu ali kad De Bruyne fali sve to pada u vodu...
1 2
Robijasi_It
Sad se dobro vidi da i city zavisi od de bruina i da je veliku gresku napravio prodajom gundogana a United veceras ne odlican ali vrlo dobar nadat je se da ce pocet igrat u kontinuitetu
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti