Premiership nije dopustio Kloppu da sutra ispuni san

Liverpool domaćin Chelseaju

Premiership nije dopustio Kloppu da sutra ispuni san

A. Čaušević

Jurgen Klopp je uspio što njegovim brojnim prethodnicima nije. Donio je titulu prvaka Engleske na Anfield Road.

Liverpool je u ovoj sezoni bio najbolji engleski tim i potpuno je zasluženo prekinuo post koji je trajao 30. godine. Redsima će trofej namijenje osvajaču Premiershipa biti dodijeljen sutra.

Proteklih sedmica spominjalo se mogućnost da koju minutu u duelu s Chelseajem dobije i Klopp međutim rukovodstvo Premiershipa je uništilo snove njemačkom stručnjaku.

"Ne, nema šanse", kroz smijeh je Klopp odgovorio na pitanje da li će zaigrati protiv londonskih Plavaca.

Kada je Liverpool 1990. godine postao prvak Engleske tadašnji trener Kenny Dalglish zaigrao protiv Derby Countyja pa mu je FA tako dozvolio da i kao igrač bude dio tadašnje šampionske generacije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Kloppovom slučaju rukovdostvo Premireshipa je odlučilo da ne dopusti isti scenarij.

Inače, Chelseaju su sustra potrebni bodovi za potvrdu Lige prvaka, dok Liverpool može igrati potpuno rasterečno. Najbolje kvote za ovaj meč nudi kladionica Mozzart. Kompletnu ponudu pogledajte ovdje.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi