Izuzetno bitan derbi u Mostaru privlači pažnju, a na Koševu bi Radnik mogao osjetiti snagu šampiona

Premijer liga BiH, 17. kolo

Izuzetno bitan derbi u Mostaru privlači pažnju, a na Koševu bi Radnik mogao osjetiti snagu šampiona

M. Šljivak

Četiri utakmice 17. kola Premijer lige Bosne i  Hercegovine igraju se danas.

Nakon što su jučer nad tuzlanskim premijerligašima pobjede upisali Velež i Široki Brijeg, danas se igraju i preostali mečevi, a svakako da najviše pažnje privlači derbi u Mostaru između Zrinjskog i Željezničara.

Duel je to za sami vrh tabele. Tim sa Grbavice je trenutno četiri boda ispred Plemića i eventualna pobjeda u ovom susretu njima donosi zaista mnogo, a to je priznao i Amar Osim.

"Ispade ove godine da bolje igramo utakmice s dobrim protivnicima. Definitivno Zrinjski spada u red najboljih protivnika. Dodatna povoljna stvar je što igramo u Mostaru jer je tamo sad puno bolje vrijeme nego kod nas s obzirom da je već decembar i realno je već hladno i tereni su gadni za igrati. Mi smo nakon pobjede u zadnjem kolu kojom smo, uz kombinaciju rezultata ostalih ekipa, poboljšali svoj neću reći plasman i poziciju, ali situaciju na tabeli i imamo priliku protiv Zrinjskog da napravimo dobar rezultat i dodatno učvrstimo svoju poziciju i dodatni saldo", rekao je Osim i dodao je:

"Također, Zrinjskog koji nam je konkurent za najviši plasman u slučaju dobrog rezultata ostavimo iza sebe što bi bila velika stvar. Naravno i Zrinjski ima svoje planove, igraju kući gdje su uvijek favoriti koliko god to zvučalo kao fraza, ali jesu jer su dovoljno dobri da mogu tako reći. Mi smo skoro kompletni nije nam loša situacija s igračkim kadrom i očekujem dobru utakmicu kao što su zadnje utakmice protiv Zrinjskog bile u Mostaru. Optimisti smo, opet kažem najviše zbog toga što smo ove godine fakat solidno igrali s jakim protivnicima bez obzira jel to na Grbavici ili na strani. Uglavnom smo bili na nivou kada je igra u pitanju i na tome baziram svoj optimizam pred meč sa Zrinjskim".

I trener Zrinjskog Mladen Žižović je optimističan pred derbi

"Derbi sa Željezničarom je tradicionalno pun neizvjesnosti i naboja. Željo poslije dobre partije u Kaknju pun optimizma dolazi u Mostar, a k tome su i kompletni što znači da će izaći u kvalitetnom sastavu sutra na teren. Mi imamo svoju računicu. Pokušat ćemo doći do pobjede koja nam je potrebna da im se približimo samo na bod. Čeka nas protivnik koji nas je nadigrao u prošloj međusobnoj utakmici a mi ćemo pokušati da im se revanširamo. Sve što je u našoj moći uradit ćemo da dođemo do pobjede", istakao je Žižović i dodao je:

"Ekipa je to koja je predvođena starim, ali kad kažem 'starim', ne mislim na godine nego na iskustvo liscem Amarom Osimom koji izvlači maksimum iz svoje ekipe. Imaju igrače koji su dugi niz godina u klubu i koji dobro znaju šta od njih trener očekuje. Moramo posebnu pozornost obratiti na njihove igrače koji igraju prema naprijed i koji mogu u svakom trenu zabiti gol. Iskusni su, lukavi a mi ćemo morati biti maksimalno koncentrirani svih 90 minuta. Mogu svakome napraviti mnogo probleme. Mi ćemi probati agresivnom i kvalitetnom igrom doći do lopte i do posjeda iz kojih ćemo stvarati prilike. Mislim da ćemo mi biti dominantni, to je neko moje mišljenje, bar što se tiče posjeda. U prošloj utakmici smo bili blizu pobjede ali nismo uspjeli pa se nadam da će nam se to sve sutra vratiti."

Mozzart kladionica vidi Zrinjski kao favorita u ovom meču. Opkladu na ovaj meč OSTAVITE OVDJE.

Aktuelni šampion FK Sarajevo na Koševu će ugostiti posrnuli Radnik. Sve osim pobjede domaćeg tima bilo bi veliko iznenađenje, a toga je svjestan i Vinko Marinović.

"Radnik je ekipa koja je premijenila trenera i sigurno je to situacija kao s Olimpikom jedna nova dimenzija i sigurno da će dati maksimum u Sarajevu. Mi moramo odigrati kvalitetnije pogotovo moramo biti bolji u realizaciji jer nam je to falilo u ovoj zadnjoj utakmici i možda još nekim mečevima, ali nadam se da će to biti u najboljem redu", rekao je trener Sarajeva.

Sarajevo je imalo problema sa realizacijom protiv Veleža. Promašio je tim sa Koševa brojne zicere, pa će protiv Radnika sasvim sigurno željeti da se iskupe.

Bordo tim je u Mozzartu apsolutni favorit za pobjedu. Kvota na goste je zaista ogromna, a opkladu za ovaj meč OSTAVITE OVDJE.

Pored ovih utakmica vrijedi svakako izdvojiti bitno gostovanje Borca kod Krupe, gdje banjalučki tim mora ići na pobjedu, a preostali duel igra se na Otoci gdje će Olimpik dočekati Mladost iz Doboj Kaknja.

Kladite se na utakmice Premijer lige BiH u kladionici Mozzart. Ponudu pogledajte OVDJE.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajevoFC
Ma dosta i 1:0. Ako će otčepljavati bolje da otčepi protiv Borca. Selji bod ko kuća ako i to izvuku. Odavno se provlače, mogli bi ovaj put dobit po labrnji od Zrinjskog.
5 1
Realist
Privlaci paznju a 90% drzave ga ne moze gledat zbog Moje tv
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.