Derbi Veleža i Željezničara u Mostaru, zanimljivi dueli u Tuzli i Sarajevu

Mečevi 12. kola Premijer lige

Derbi Veleža i Željezničara u Mostaru, zanimljivi dueli u Tuzli i Sarajevu

E. Čaušević

Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se ovog vikenda utakmicama 12. kola.

Danas su na rasporedu tri meča, a sigurno da je u centru pažnje okršaj u Mostaru gdje će Velež ugostiti starog rivala ekipu Željezničara. Meč na stadionu Rođeni igra se od 17 sati i sigurno je da će biti u centru pažnje današnjeg programa.

Željezničar u Mostar stiže kao trećeplasirana ekipa u prvenstvu s 21 bodom, ali i dva meča manje. Velež je odmah iza Plavih s tri boda manje i sigurno je da današnjom pobjedom žele da se izjednače na tabeli sa starim rivalom.

"Još nam je u sjećanju utakmica iz prvog kola kada smo zasluženo izgubili i na Grbavici platili skupo sve naše greške. Međutim, tada sam rekao da trebamo da se "poklopimo" i radimo i iz ove perspektive mogu reći da nam je možda to prizemljenje i dobro došlo. Tako je i bilo, poslije te utakmice pa sve do danas, igrali smo ravnopravno sa svima. Bit ćemo spremni da taktički odgovorimo Željezničaru na njihovu postavku pošto u zadnje vrijeme često mjenjaju sistem sa jednim ili dva napadača. Sigurno da, posebno prema naprijed, imaju odlične pojedince koji individualnom kvalitetom mogu riješiti svaki meč i posebno ćemo obratiti pažnju na njih", rekao je Feđa Dudić pred ovaj meč.

S druge strane, Osim je pred utakmicu poručio da očekuje lijepu utakmicu i da to uglavnom bude tako kada igraju protiv Veleža.

“Očekujem lijepu utakmicu, uglavnom tako bude kad igramo sa njima. Igrat ćemo prvi put pod reflektorima na stadionu Veleža koji je pravi fudbalski stadion. Nedostajat će publika zbog koje se i igra fudbal, ali ne sumnjam da će biti napeta utakmica i puna naboja. Obje ekipe imaju dovoljno dobrih pojedinaca, obje ekipe imaju i dobro razvijen stil igre i može se očekivati kvalitet“, kazao je Osim.

Prema kladionicama Željezničar je blagi favorit danas, a u bogatoj ponudi kladionice MOZZART možete pogledati kvote za današnji meč u Mostaru i to na OVOM linku.

No, prije utakmice u Mostaru današnji program počinje s dva meča u terminu od 14:30. Jedan od derbija kola igra se na Tušnju gdje će Tuzla City dočekati desetkovani Široki Brijeg.

Klub s Pecare ima dosta problema sa sastavom zbog koronavirusa, te će dosta oslabljeni doputovati u Tuzlu. S druge strane Tuzla City s novim trenerom Nerminom Bašićem želi doći do pobjede i ponovo se vratiti u gornji dio tabele nakon dva uzastopna poraza.

Široki Brijeg je trenutno peti sa 17 bodova i ima bod više od današnjeg protivnika i sigurno je da bi za ovaj tim bio dobar rezultat da neporaženi napuste Tušanj nakon svih dešavanja.

Pored ovog meča u istom terminu igra se i utakmica Olimpika i Zrinjskog. Jasno je da su Plemići veliki favoriti u okršaju na Otoci i sve osim pobjede gostiju bi bilo sigurno iznenađenje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski želi s tri boda da se uključi u borbu za vrh tabele, dok Olimpik pobjedom želi da prekine očajan niz. Sarajevski tim nakon 11 mečeva ima samo tri boda i jasno je da će danas dati sve od sebe da pomrse račune Plemićima.

U bogatoj ponudi kladionice MOZZART pogledajte ponudu za ovaj meč i to OVDJE.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fk1921
Ugasimo kurvestine vrapcicke!
5 10
Tarik_
Idemo vratit federalce na tvornicke postavke
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti