Premijerligaš doveo pilota, pijanistu i čovjeka koji govori pet jezika

Austrijanac ima gomilu zanimljivih interesovanja

Premijerligaš doveo pilota, pijanistu i čovjeka koji govori pet jezika

Midhat Šljivak

Većina profesionalnih fudbalera, kada se odluči da krene tim putem, odbaci školovanje kao teret koji im je nepotreban na fudbalskom putu.

Međutim, ima i onih koji su uz fudbal naporno radili kako bi i nakon karijere imali zanimljiv posao, a takva situacija je sa reprezentativcem Austrije Moritzom Bauerom.

Ovaj 25-godišnji fudbaler jučer je postao član engleskog premijerligaša Stoke Cityja, a engleski mediji su odmah otkrili kako pored fudbala, Bauer ima još dosta interesantnih zanimanja.

On je kvalifikovani pilot sa dosta iskustva. Kada nije na terenu uglavnom vrijeme provodi u avionu i vrlo je moguće da nakon fudbalske karijere dobije posao u nekoj avio-kompaniji.

Također, Bauer je poznat i kao izrvstan pijanista. Sviranje klavira mu je u krvi i često se opusti uz zvuke ovog instrumenta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nije ni to sve. Novi fudbaler Stokea je i pravi poliglota i tako govori čak pet svjetskih jezka. Pored njemačkog, čisto govori francuski, engleski i španski, a služi se i ruskim kojeg je učio dok je nosio dres Rubina iz Kazana u protekle dvije godine.

Bauer je rođeni Švicarac. Igrao je za omladinske selekcije ove zemlje, ali se odlučio u budućnosti nastupati za Austriju za koju je odigrao već dvije utakmice. U fudbalskoj karijeri je prije Stokea igrao za Rubin i Grasshoppers.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti