Prevljak zabija kao na traci: "Razmišljao sam, nuđen mi je veliki novac, ali..."

Izabrao Belgiju ispred Katara i Kine

Prevljak zabija kao na traci: "Razmišljao sam, nuđen mi je veliki novac, ali..." · Intervju

Često se čuje ili pročita da neko nema samopouzdanja, da mu je to nedostatak da bi bio vrhunski... Međutim, to se definitivno ne može reći za bh. napadača Smaila Prevljaka koji nije mogao zamisliti bolji start u Eupenu.

Prevljaka nije pokolebao loš status koji je imao u prethodnom klubu Red Bull Salzburgu, nisu mu zasmetale ni neke kritike, na sve te udare on se oglušio i u Belgiji za kratko vrijeme pokazao kakvim arsenalom raspolaže. Zabijao je u šesnaestercu, sa 20 metara...

Prepun je danas Prevljak vjere u sebe i svoje mogućnosti, pogotovo nakon što je u dvije utakmice zabio tri pogotka za Eupen.

"Dobro je krenulo, nema šta. Dobio sam ono što mi je trebalo, minutažu i povjerenje i trudim se u svakom momentu opravdati to na terenu. Generalno me je ova 2020. godina krenula dobro, jer sam zabijao i tokom priprema sa Red Bull Salzburgom, baš sam se osjećao spremno. Samo da ovako nastavim", javio se Prevljak nakon treninga za SportSport.ba.

Fotografija KAS Eupen.Foto: KAS Eupen

Po svaku cijenu želio je Prevljak da promijeni sredinu. Razmišljao je čak i da zanemari karijeru i ode u toplije krajeve.

"Bilo je mnogo opcija u proteklom periodu. Mogao sam otići i u Italiju, igrati danas za neki bolji klub, ili recimo u toplije krajeve. Zvali su iz Katara i Kine, s finansijske strane to su bile toliko primamljive ponude da sam želio otići, ali nakon razgovora s porodicom odustao sam. Svakako je sada zavladao i ovaj koronavirus u Kini... Sve u svemu, Eupen me je na kraju ubijedio u svoj projekat i vjerujem da sam napravio dobar potez."

Navijači su u transu, dobili su golgetera kakav im je trebao u borbi za opstanak.

"Normalno je da te bolje prihvate kada igraš i zabijaš. Znači mi podrška koju mi navijači pružaju. Ali, ako mislite da me vuku za rukav na ulici i slično, varate se. Ovo je manje sredina, umjerenije je to..."

O Eupenu kao klubu ima samo riječi hvale.

"Kada se prvi put pojavila opcija da dođem ovdje, pomislio sam ima li smisla to, gdje idem uopšte, ali brzo sam promijenio mišljenje i shvatio da je to ono što mi treba. U klubu sve funkcioniše na jednom vrhunskom nivou, cilj im je u godinama koje dolaze biti u vrhu belgijskog fudbala. Vjerovatno ću i ja biti dio tog projekta."

Očigledno je kako je Eupen doveo Prevljaka na duže staze, ne samo do kraja sezone...

"Eupen je taj koji će odlučiti, u ugovoru ima klauzula po kojoj me mogu otkupiti. Ne sumnjam da će doći do toga ukoliko nastavim ovako."

Smail Prevljak ima novi klub!

Da se što lakše prilagodi pomogao mu je bivši reprezentativac Danijel Milićević.

"Pomogao mi je dosta. Čim sam došao, nazvao me je i rekao da je na raspolaganju za sve što bude potrebno, u svako doba dana ili noći. Družimo se dosta izvan terena. Odličan je dečko."

Belgijska liga je, kaže, kvalitetnija.

"Po meni je belgijska mnogo jača od austrijske, kako u fizičkom smislu, tako i u tehničkom. To je moje mišljenje."

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Nastavi li ovako, vjerovatno će se vratiti i u reprezentaciju BiH.

"Sve je do mene, odnosno do toga kako budem igrao. Igrati za reprezentaciju je nešto neopisivno i svakako da radim na tome da se vratim. Bajević? Ne poznajem ga lično, ali o njemu kao treneru i čovjeku sam čuo sve najbolje. Dovoljno je vidjeti gdje je sve radio i šta je napravio kroz karijeru. Nadam se da će imati uspjeha i sa BiH", podvukao je Prevljak na kraju razgovora.

Top Komentari

Samo_Realan
Odličan izbor, kakva Kina, kakvi bakrači, dobijes keš + bonus korona
5 1
Adnanos
Kako je zabio 3 gola u dvije utakmice. Protiv St Truidena zabio jedan (izgubili 5-2) i protiv Genta jedan (izgubili 2-3). Dvije utakmice i dva gola.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi