Prihvaćene ponude četiri velika kluba za Nicolasa Pepea

Jedna od njih je i ona Napolijeva

Prihvaćene ponude četiri velika kluba za Nicolasa Pepea

Četiri kluba su uputila zvanične ponude za Lilleovu senzaciju Nicolasa Pepea i sve četiri su bile zadovoljavajuće, otvoreno je izjavio predsjednik francuskog kluba Gerard Lopez.

Lopez je za Tottosport istakao da je, između ostalih, i Napoli uputio ponudu koja se "podudara" s cifrom od 80 miliona eura, koliko francuski klub traži za svoje desno krilo.

"Prošle godine smo zamolili Pepea da ostane uz obećanje da ćemo ga prodati na ovom prelaznom roku... Dobili smo ponude koje nas finansijski zadovoljavaju od četiri velika kluba", izjavio je Lopez, pa nastavio:

"De Laurentiis (predsjednik Napolija) je zadovoljio naš zahtjev za 80 miliona eura. Sada je na igraču da odluči gdje želi otići. Tu odluku mora napraviti na osnovu ponuda koje su primili njegovi predstavnici od ta četiri kluba... Pepe se u ponedjeljak vraća sa odmora i vjerujem da će do sredine naredne sedmice napraviti odluku."

Prema mišljenju francuskog L'Equipea pored Napolija, ponude za Pepea su uputili Liverpool, Arsenal i Inter.

Osim pomenutih klubova, još se mnoštvo evropskih velikana povezivalo sa sjajnim 24-godišnjakom, ali čini se da je njegova budućnost u Napulju, Liverpoolu, Londonu ili Milanu.

Vjeruje se da je Napoli najbliži angažovanju Pepea. Njegovi predstavnici su jučer stigli u Napulj gdje su razgovarali sa čelnicima Napolija o ličnim uslovima ugovora za svog klijenta.

Navodno Pepe želi pet miliona eura "na ruke" za transfer, te pet miliona po sezoni. Nešto kasnije su se pojavile informacije da Napoli nije pristao na takve zahtjeve, ali da će se pregovori nastaviti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, treba istaći da bi u čitav posao mogao biti uključen i transfer Napolijevog Adama Ounasa u suprotnom smjeru - u Lille.

Inače, Pepe je prošle sezone briljirao u dresu Lillea koji je završio drugi u Ligue 1, te je postigao 23 gola u svim takmičenjima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi