Problemi za Beckhama: Inter ga tuži zbog imena kluba

Italijanski velikan reagovao

Problemi za Beckhama: Inter ga tuži zbog imena kluba

David Beckham poznat je kao jedan od najvećih biznismena među fudbalerima.

Po završetku karijere ovaj nekadašnji vezista Manchester Uniteda i Real Madrida se okušao u brojnim poslovima, a posljednji njegov pothvat vezan je za kupovinu kluba, koji će se od 2020. takmičiti u MLS-u.

Uz ime Inter Miami, Beckham je ranije predstavio i grb kluba kojim dominira crna boja, a na njemu se nalaze i dvije ružičaste čaplje prekriženih nogu te rimski broj MMXX (2020), što se odnosi na godinu kada će Miami početi s takmičenjem.

Dok s nestrpljenjem iščekuje da projekat zvanično starta, u međuvremenu se legendarni engleski fudbaler suočio s velikim problemima, i to zbog - milanskog Intera. Naime, klub s Meazze planira da pokrene tužbu protiv Beckhama zbog nezadovoljstva činjenicom da se u imenu koristi naziv Inter, što, kako smatraju, krši njihov zaštitni znak.

U Interu iz Miamija se, s druge strane, protive takvom stavu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Termin Inter je skraćenica za 'internacional' (međunarodni) i Inter se često koristi u opisima fudbalskim timova", stoji u dokomentu o sporu u vezi sa zaštitnim znakom.

Za Beckhama ovo nije prvi problem otkako je u SAD-u kupio klub. Kada je planirao graditi stadion kupio je zemljište u Overtownu, jednom od najsiromašnijih dijelova Miamija, ali stanovnici nisu bili oduševljeni takvom idejom u svom susjedstvu. Štaviše, pokrenuli su službene inicijative s ciljem zaustavljanja gradnje stadiona.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi