Prosinečki: Begoviću sam na sastanku rekao da ne može birati utakmice, ali i dalje računam na njega
Bh. selektor je veoma zadovoljan igrom naše selekcije protiv Austrije, a posebno mladim igračima koji su opravdali ukazanu priliku

Bh. selektor za SportSport.ba

Prosinečki: Begoviću sam na sastanku rekao da ne može birati utakmice, ali i dalje računam na njega

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je na pobijedila Austriju na Bilinom polju sa minimalnih 1:0, a junak ove utakmice bio je Edin Džeko koji je postigao jedini pogodak.

Izabranici Roberta Prosinečkog su odlično odradili dvije utakmice novog UEFA-inog takmičenja Lige nacija, te sada na kontu imaju šest bodova. Naš tim je u subotu slavio protiv Sjeverne Irske u Belfastu iako je igra bila za zaborav, a sinoć su u Zenici u sjajnoj atmosferi nadigrali Austriju i tako nanijeli ovoj selekciji prvi poraz u prethodnih devet utakmica.

Nakon sinoćnje utakmice Prosinečki je na putu prema Zagrebu i već sigurno lagano sprema za revanš meč protiv Sjeverne Irske koji igramo narednog mjeseca. U razgovoru za SportSport.ba Prosinečki je izjavio još jednom da je zadovoljan igrom protiv Austrije, te je pohvalio mlade igrače koji su pokazali da se lagano uklapaju u igru naše selekcije.

"Ovo je veoma bitnih šest bodova za nas. Naravno da sam zadovoljan jer su igrači dali sve od sebe i borili su se do zadnjeg atoma snage. Taktički smo sinoć igrali veoma dobro i mislim da smo zasluženo pobijedili. Ni protiv Sj. Irske nije bilo sve loše i bilo je dobrih trenutaka. Što se tiče mladih igrača zadovoljan sam kako su se pokazali i to je najvažnije da imamo što veći izbor i neku sigurnost. Amotsfera je odlična nakon ove dvije utakmice i samopouzdanje nam je poraslo. Dovoljno je reći da je Austrija u zadnjih deset utakmica imala samo dva poraza, a prethodnih osam mečeva su bili neporaženi. To još više daje na značaju ovoj pobjedi", rekao je Prosinečki za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Također, kratko smo se dotakli i Asmira Begovića koji iznenađujuće nije dobio poziv za mečeve Lige nacija. Prosinečki je odlučio da Begović neće dobiti poziv nakon što nije nastupao na prethodnim prijateljskim utakmicama. Na kraju razgovora za SportSport.ba jasno je dao do znanja da i dalje računa na golmana Bournemoutha, ali da Begović jednostavno ne može birati mečeve koji želi igrati.

"Pa dosta sam pričao o njemu ovih dana i jasno je da je on tu s nama ukoliko želi biti. Šehić je izvanredno branio ovih šest utakmica. Begović će biti tu ukoliko želi i samo sam mu rekao da ne može birati utakmice. Imali smo razgovor i vidjet ćemo. Volio bih naravno da bude tu jer će onda konkurencija biti dosta veća i to je dobro i pozitivno za tim. Ipak, treba da se zna neki red i da se ovdje igra za Bosnu i Hercegovinu i to svi igrači trebaju znati i željeti", zaključio je selektor naše reprezentacije.

Top Komentari

mikonen
Gospodine Prosinečki, Begović za ovu reprezentaciju brani srcem a ti ju treniraš samo za lovu i pumpanje svog trenerskog CV-a. Begović je najbolji golman kog smo ikada imali i ne bira utakmice već je tražio poštedu koju si ti odobrio, a da si ju odbio, on bi se pojavio. Treniraj mišiće kockasti papak
58 171
mlacenica1
Sehic je trenutno bolji golman od Begovica, a Begovic je ispao glup sto je Sehi dao priliku da se dokaze. Sam je kriv.
55 19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi