Prosinečki: Sarajevo u lijepom sjećanju, a od Osima smo mnogo naučili

Novi bh. selektor za Al Jazeeru

Prosinečki: Sarajevo u lijepom sjećanju, a od Osima smo mnogo naučili

E. Škorić

Novom selektoru Bosne i Hercegovine Robertu Prosinečkom već dva dana neprestano zvoni telefon.

Žuti je dobio povjerenje čelnika Nogometnog saveza BiH i imat će priliku i tu čast da vodi Zmajeve u narednom periodu. Legendarni hrvatski nogometaš dao je nekoliko intervjua u samo dva dana, a u razgovoru za Al Jazeeru Balkans govorio je i o Ivici Osimu.

"Ivica Osim nas je puno naučio. Radi se o fenomenalnom stručnjaku i svi koji smo s njim radili znamo to. Od njega smo puno naučili. Ivica je predagog i stručnjak od kojeg uvijek možete da naučite. Radio sam s velikim trenerima, svaki na svoj način je obilježio moj razvoj. Curyffova filozofija je na mene ostavila najbolji dojam", rekao je Prosinečki, pa je dodao:

"Odnos s Ćirom je obilježio moju igračku karijeru. Ćiro je legenda, koja je uvijek tu s nama".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Sarajevo mi je ostalo u lijepom sjećanju. Teške i dobre utakmice sam igrao na Grbavici i na Koševu", između ostalog se prisjetio Prosinečki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije