Robert Prosinečki 20. maja objavljuje spisak za Finsku i Italiju

Kvalifikacije za EP

Robert Prosinečki 20. maja objavljuje spisak za Finsku i Italiju

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine početkom juna nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Nakon mečeva protiv Armenije i Grčke izabranike Roberta Prosinečkog u junu očekuju dvije nove utakmice i to gostovanja kod Finske i Italije.

Prvi meč naš tim dobio je protiv Armenije na Grbavici sa 2:1, dok smo nekoliko dana kasnije remizirali s Grčkom u Zenici sa 2:2. Jasno je da je pred Zmajevima težak posao u narednim mečevima, a posebno jer ćemo biti oslabljeni.

Poznato je da Prosinečki ne može računati na Miralema Pjanića koji će propustiti obje utakmice zbog crvenog kartona protiv Grčke. Nije poznato ko bi mogao zamijeniti Pjanića koji je sigurno jedan od najvažnijih igrača našeg tima.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Prosinečki će spisak igrača za mečeve protiv Finske i Italije objaviti 20. maja u prostorijama N/FSBiH s početkom u 11:30 sati. Podsjećamo, s Finskom igramo 8. juna, a s Italijom tri dana kasnije.

Također, isti dan će spisak objaviti i selektor mlade reprezentacije Vinko Marinović za prijateljsku utakmicu koju Zmajići igraju 5. juna protiv Malte.

Top Komentari

Sta je sa zalbom Nogometnog zaveza BiH na odluku UEFA da se kazni Pjanic sa dvije utakmice neigranja, da li je upucena ta zalba, a ako je upucena ta zalba, da li je razmatrana ta zalba, kad ce se znati bilo sta o toj zalbi.
14 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi