Proživljava novu mladost: Ibričić otkrio planove Slovencima
EPA

Žari i pali u dresu Domžala

Proživljava novu mladost: Ibričić otkrio planove Slovencima

Nekadašnji reprezentativac BiH Senijad Ibričić, iako u veteranskim godinama, naprosto briljira noseći dres Domžala.

Ibričićeva avantura u Domžalama započela je još u ljeto 2017., a od tada ovaj 34-godišnji vezista iz kola u kolo oduševljava majstorijama, pa stoga ne čudi što je i ovoga puta našao mjesto među najboljih 11 fudbalera u tamošnjem prvenstvu.

Kada je tako onda i ne čudi što je Ibričić i danas tražen među klubovima, posebno onim slovenačkim, no njegove ambicije u 'Deželi' vezane su isključivo za Domžale s kojima u narednoj sezoni želi pokušati osvojiti titulu nakon više od deset godina.

"U godinama sam, ali i dalje imam ambicije da se okitim titulom prvaka Slovenije. Pokušat ću to u sljedećoj sezoni učiniti upravo s Domžalama", kazao je Ibričić za portal Ekipa24, pa se osvrnuo na interesovanje nekoliko klubova, kako iz Slovenije, tako i ostalih zemalja.

"Teško da bi me nešto moglo namamiti da promijenim sredinu. O tome više i ne razmišljam, u ovim godinama igram uživam igrajući fudbal, igram za dušu... Za saigrače imam sjajne igrače, trener je isto dobar, tako da...", dodao je Ibričić.

U ovoj sezoni Ibričić je na 30 utakmica postigao 10 pogodaka i tome dodao 13 asistencija, što ga čini jednim od najefikasnijih fudbalera u Prvoj ligi Slovenije.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Promo

Top Komentari

Rajvosa2019
Istina , cim Dzeko navrne do BiH grme i sjevaju po kafanama i javnim kucama
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi