Utakmice 20. kola Prve lige FBiH podijeljene na dva dana, jedan duel pod reflektorima
FOTO: E. Dindić

Za vikend

Utakmice 20. kola Prve lige FBiH podijeljene na dva dana, jedan duel pod reflektorima

Haris Zilić

Nastavljaju se uzbuđenja u Prvoj ligi FBiH, a za vikend nas očekuju mečevi  20. kola koje će se igrati u dva dana, tačmije u subotu 6. i nedjelju 7. aprila.

U Comet sistemu NFSBiH ozvaničeni su termini utakmica, a jedan duel će biti i pod reflektorima.

U subotu gledamo šest duela i svi će početi u 16 sati, a najzanimljivji će svakako biti meč BFK Simm Baua i drugoplasirane ekipe Stupčanice iz Olova.

Vrlo bitan duel u borbi za opstanak u subotu igraju Bratstvo - Mladost DK gdje ekipa iz Gračanice ima priliku da trijumfom skoro pa završi sve dileme ove sezone i smireno uđe u finiš prvenstva, dok je ekipi Mladosti svaki bod do kraja sezone jako bitan.

Nedjelja nam donosi dva susreta 20. kola, također jako zanimljiva u borbi za opstanak, ali i za vrh tabele.

Od 16 sati u nedjelju TOŠK će dočekati ekipu Radnika iz Hadžića u veoma bitnoj utakmici u borbi za opstanak za oba tima, dok će se pod reflektorima u nedjelju 7. aprila odigrati meč Slobode i Zvijezde na tuzlanskom Tušnju.

Oglasi

U nastavku pogledajte sve parove i satnice 20. kola Prve lige FBiH.

Subota, 6. aprila, (16 sati):

Rudar Kakanj - Budućnost

Jedinstvo - Gradina

Oglasi

BFK Simm Bau - Stupčanica

Bratstvo - Mladost Doboj Kakanj

Tomislav - Goražde

Čelik - Gornji Rahić

Nedjelja, 7. aprila

Oglasi

16 sati: TOŠK Tešanj - Radnik Hadžići

20 sati: Sloboda - Zvijezda

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Podsjetimo, lider na tabeli je ekipa Slobode sa 44 boda, četiri više od Stupčanice i između ova dva tima će do kraja sezone biti velika borba za plasman u društvo najboljih.

Na začelju je dosta gužve. Radnik Hadžići imaju 21 bod, TOŠK i Jedinstvo skupili po 20, Zvijezda je na 18, Rudar Kakanj ima 16, a fenjeraš Mladost 14 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije