Mladost ostala bez licence, a to bi moglo donijeti dramu u posljednjem kolu Prve lige FBiH

Ispadaju dva tima

Mladost ostala bez licence, a to bi moglo donijeti dramu u posljednjem kolu Prve lige FBiH

E. Škorić

Nakon što je postalo poznato da Mladost nije dobila licencu i da neće igrati naredne sezone u Premijer ligi, ustupila je blago rečeno panika u redovima dva kluba iz Prve lige FBiH.

S obzirom da Mladost seli u niži rang, a Radnik će zauzeti njeno mjesto u Premijer ligi BiH, umjesto planiranog jednog, iz Prve lige FBiH ispadaju dva kluba.

Slaven iz Živinica je odavno otpisan, smatralo se da će biti i jedni klub koji mora napustiti 1. ligu FBiH, no situacija s licencom ukazuje nam na dramu koja bi se mogla odvijati u zadnjem kolu federalnog prvenstva.

U najtežoj situaciji je Čapljina, pošto ima 33 boda, tri manje od Orašja i Vis Simm-Baua. Orašju je i bod dovoljan da osigura ostanak i da se prekinu sve kalkulacije, a Vis Simm-Bau je zbog boljeg međusobnog omjera definitivno opstao u ligi.

Čapljina će gostovati u Travniku i mora da pobijedi da bi zadržala bilo kakve šanse za ostanak. Da bi Čapljina "preživjela", treba joj pravo čudo, odnosno poraz Orašja u Bihaću, ali i poraz Vis Simm Baua u Gračanici od Bratstva. Sada se vjerovatno pitate kako to da Vis Simm Bau ima ikakve veze s ovim ako je već osigurao ostanak?

U slučaju takvih rezultata, dobili bismo tri ekipe sa po 36 bodova i pravila bi se mini-tabela sa te tri ekipe. Kada se pogledaju svi međusobni dueli, Orašje bi bilo najlošije i ispalo bi iz lige.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nije nemoguće da se takvo što dogodi, no Čapljina je ipak i realno gledajući jednom nogom u nižem rangu, a ostaje da se vidi hoće li se ipak odviti jedan od najluđih scenarija u završnici Prve lige FBiH u posljednjih nekoliko godina.

Sve utakmice posljednjeg kola igrat će se u subotu s početkom u 17.30 sati.

Promo

Top Komentari

hz_033
Vico i dalje kroji PL. Malo mu sto je izguro Borca nego nastavio. Treba rusiti Vicu i savez ovde nece imati smisla igrati utakmice opste !!!!!
33 0
mido1921
Vico ispunio obećanje Radniku da se ne bune što su ih pokrali protiv borca a da će ostati u ligi
24 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi