Golobradi mladići u glavnoj ulozi, Demirović za historiju i pobjeda koja znači više od tri boda
Slavlje igrača i trenera FK Budućnost nakon pogotka

Budućnost obradovala navijače protiv TOŠK-a

Golobradi mladići u glavnoj ulozi, Demirović za historiju i pobjeda koja znači više od tri boda

S. Mlaćo
U Banovićima će sigurno dugo pamtiti današnji meč 13. kola Prve lige FBiH protiv NK TOŠK (1:0)

Banovićani nisu bili 'miljenici' sudija u novoj sezoni, u prošlom kolu su u Tomislavgradu dobili čak dva crvena i veliki broj žutih kartona, pa su desetkovani ušli u meč sa klubom iz Tešnja.

U početnoj postavi našlo se čak sedam igrača do 21. godine,  što je zaista za svaku pohvalu.

Golobradi mladići našli su se pred velikim izazovom, Banovićanima je bila potrebna pobjeda kako bi lakše 'disali' do zimske pauze i izbjegli neugodnu situaciju te eventualni put ka donjem dijelu tabele.

Na kraju su slavili sa 1:0, a junak je bio mladi Maid Demirović koji je pogodio na asistenciju Faruka Gogića koji je sa najbolji način vratio u dres zeleno – crnih iz Banovića.

Demirović je za prvi tim Budućnosti debitovao sa 16 godina, a danas je nagrađen sa kapitenskom trakom, iako mu je tek 18 godina.

Oglasi

Zaslužio je to svojim odnosnom prema klubu, saigračima, trenerima, te požrtvovanošću na svakom meču.

Na kraju je nagrađen i pogotkom koji će Banovićanima donijeti mir i mnogo lakšu situaciju u nastavku, gdje će pokušati do pauze osvojiti što više bodova u posljednja dva kola, a onda se dodatno konsolidovati i krenuti ka gornjem dijelu tabele.

GOOOOOOL | Kapiten je pogodio na asistenciju Gogića Bravooooo

Posted by FK Budućnost Banovići on Sunday, November 6, 2022

Čak sedmorica nogometaša na klupi Banovićana su bila do 21. godine, pa na kraju nimalo ne čudi veliki aplauz publike koja je prepoznala ovu pobjedu svojih ljubimaca, za mnoge mnogo veću od 'obična' tri boda.

Budućnost je sada na osmom mjestu sa 18 osvojenih bodova, a u narednom kolu gostuje kod FK Rudar Kakanj. U posljednjem kolu će ugostiti Bratstvo iz Gračanice.

TOŠK danas nije razočarao, imali su gosti svoje šanse, no izostala je realizacija. Imaju za čime da žale, no kako god da se završi polusezona, za klub iz Tešnja će biti neuspješna. Trenutno su na devetom mjestu sa samo 17 bodova.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nedavno je Dženana Zaimovića koji se nije proslavio, čak naprotiv, naslijedio Bakir Šerbo koji je debitovao sigurnom pobjedom protiv BFK Simm Bau (3:0). Već danas TOŠK je upisao četvrti poraz u sezoni, a Šerbo svoj prvi.

U narednom kolu u Tešanj stiže lider NK GOŠK, jesenji prvak Prve lige FBiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi