Budućnost u 89. minuti do pobjede protiv TOŠK-a, Goražde slavilo na gostovanju kod Stupčanice

Prva liga Federacije BiH

Budućnost u 89. minuti do pobjede protiv TOŠK-a, Goražde slavilo na gostovanju kod Stupčanice

E. Oštraković

Danas su odigrane dvije utakmice 13. kola u okviru Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, a pobjedu je ostvarila ekipa Goražda, kao i tim Budućnosti na svom terenu protiv TOŠK-a.

Po dosta teškim terenima i lošem vremenu odigrane su ove dvije utakmice, ali su gledaoci mogli biti zadovoljni prikazanim.

Goražde je gostovalo kod Stupčanice, te se očekivala tvrda utakmica bez puno golova, a upravo to je publika mogla da vidi.

Obje ekipe su imale svoje prilike na ovoj utakmici, ali je Goražde jednu uspjelo da pretvori u gol i tako osvoji tri boda.

Igrala se 27. minuta kada je Islamagić pogodio za vodstvo Goražda, a na kraju se ispostavilo da je tada postavio konačan rezultat.

Najbolju priliku za 0:2 Goražde je imalo u 72. minuti kada je dosuđen penal. Ramović je šutirao, ali mu je golman Stupčanice odbranio udarac.

Goražde se nakon ove utakmice nalazi na sedmom mjestu sa devetnaest bodova, dok je Stupčanica pala na petnaesto mjesto i imaju jedanaest osvojenih bodova.

Budućnost i TOŠK su odigrali jako dobru utakmicu, a oba golmana su sjajno branila sve do 89. minute na ovoj utakmici.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Uprkos velikom broju prilika na obje strane na ovom susretu, gol odluke viđen je u samoj završnici. Demirović je matirao gostujućeg golmana i tako donio tri boda ekipi Budućnosti.

Budućnost je nakon ove pobjede preskočila ekipu TOŠK-a, te se sada nalazi na osmom mjestu, dok je TOŠK deveti na tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi