Kakav šok za Zeničane! Komisija za licenciranje "oborila" NK Čelik, upitna Prva liga FBiH

Iako su već postali prvaci

Kakav šok za Zeničane! Komisija za licenciranje "oborila" NK Čelik, upitna Prva liga FBiH

A. Čaušević

Upitno je da li će NK Čelik igrati Prvu ligu FBiH iako je na terenu superiorno osvojio prvo mjesto u Drugoj ligi FBiH grupa Centar. 

FS FBiH je u četvrtak izdao saopštenje u kojem se između ostalog navodi da NK Čelik nije dobio licencu za takmičenje u Prvoj ligi FBiH nakon sjednice Prvostepene komisije za licenciranje.

Zeničani imaju rok od osam dana da ulože žalbu te se poslije toga nadaju kako će Drugostepena komisija za licenciranje dati zeleno svjetlo za nastup u Prvoj ligi.

Nakon sjednice je odlučeno da Klis iz Butorović Polja (Druga liga grupa Jug) i Gornji Rahić (Druga liga grupa Sjever) ispunjavaju uslove, te su dobili licencu i mogu igrati doigravanje za Prvu ligu FBiH.

Sa druge strane, osim Čelika bez licence na Prvostepenoj komisiji su ostali Bosna iz Visokog koja se takmiči u istoj ligi kao i Zeničani te Iskra iz Bugojna (Druga liga grupa Zapad).

"Na sjednici se odlučivalo o izdavanju licenci klubovima Druge lige Federacije BiH grupa Sjever, Centar, Zapad i Jug koji su aplicirali za učešće u takmičenju m:tel Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2023/2024.

Oglasi

U skladu sa prednje navedenim, donesene su sljedeće odluke:

Licencu za učešće u takmičenju m:tel Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2023/2024 dobili su:

FK Kliks Buturović polje i
FK Gornji Rahić Gornji Rahić

Licencu za učešće u takmičenju m:tel Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2022/2023 nisu dobili:

NK Bosna Visoko
NK Čelik Zenica
NK Iskra Bugojno

FK Famos Hrasnica i NK Vitezpodnijeli su aplikaciju za licenciranje, ali isti nisu dostavili dokumentaciju te je prvostepena Komisija za licenciranje klubova donijela odluku o odbijanju izdavanja licence.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju klubova NS FBiH, klubovi imaju pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova NS/FS BiH u roku od 8 (osam) dana od dana dostavljanja odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova NS FBiH", saopšteno je iz federalnog Saveza.

U razigravanju se takmiče četiri prvaka četiri Druge lige, a pobjednici polufinala odlaze u Prvu ligu. Ukoliko pobjednik jedne lige ne dobije licencu, onda prvi sljedeći klub za licencom iz iste lige ima pravo učešća u razigravanju.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Nastavlja se igranka iz prošlosti Saveza.Svi klubovi iz RS su ispravni a naši klubovi neispravni.Tako sad u Federaciji nastavljaju hajku na stare Premierligaše za radi nečijeg interesa.
4 0
SonPen1946
Znaci nista od derbija u federalnoj, celika i slobodanke
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti